Μούρα: Υπάρχει μία κατηγορία φρούτου που συμβάλλει στο αδυνάτισμα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, καίγοντας το περιττό λίπος!
Μούρα: Καίνε το λίπος στη στιγμή
Μούρα: Tα φρούτα που η κατανάλωσή τους συμβάλει στο αδυνάτισμα αφού καίνε σε πολύ λίγο χρόνο και χωρίς κόπο και προσπάθεια το περιττό λίπος.
Τώρα το καλοκαίρι όλοι σκεφτόμαστε το αδυνάτισμα που έπρεπε να είχαμε κάνει. Τα πράγματα όμως δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολα.
Έρευνα του 2019 στην Ελλάδα έδειξε πως… προ κορoνοϊού, 7 στους 10 νέους ηλικίας 18-24 ετών τρώνε σουβλάκι τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα, ενώ οι υπόλοιποι 3 στους 10 τρώνε μια φορά στις δυο βδομάδες. Η καραντίνα μάλιστα ενδέχεται να τα έχει κάνει λίγο χειρότερα τα πράγματα καθώς ο εγκλεισμός και απαγόρευση κυκλοφορίας, οδηγούν τον κόσμο σε μια «νέα συνήθεια». Το βραδινό delivery.
Μούρα και αδυνάτισμα
Παρόλα αυτά σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Lund στη Σουηδία, εντοπίστηκε ένα φρούτο το οποίο αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους. Πρόκειται για μια ποικιλία μούρων τα οποία προέρχονται από τη Σκανδιναβία και ονομάζονται lingonberries. Ποιο είναι αυτό;
Σύμφωνα με την έρευνα, έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος ύστερα από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα. Με βάση το πείραμα που έγινε σε ποντίκια που πήραν μια δόση από lingonberries (στα ελληνικά κόκκινα μύρτιλλα), διαπιστώθηκε ότι εκτός από μείωση βάρους, τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα ήταν ακόμα μικρότερα.
Υπερκατανάλωση φρούτων και λαχανικών – Μελέτη για τις επιπτώσεις στην υγεία
Τα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά μια ικανή ποσότητα φρούτων και λαχανικών, παρουσίαζαν οφέλη σε διάφορες καταστάσεις υγείας, έδειξε μετά – ανάλυση 350 μελετών κοόρτης. Τα φρούτα είναι από καιρό μια συνιστώμενη πηγή θερμίδων, φυτικών ινών και μιας σειράς θρεπτικών συστατικών από τους ειδικούς, ωστόσο δεν ήταν ξεκάθαρο αν μπορεί να γίνει υπερκατανάλωση.
Η μετα-ανάλυση των μελετών που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου προσπάθησε να εντοπίσει τις διάφορες επιπτώσεις της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών. Εξέτασαν τα αποτελέσματα της υγείας, τα οποία περιελάμβαναν καρδιαγγειακά συμβάντα, καρκίνους και πρόωρο θάνατο. Όλες οι μελέτες ήταν προοπτικές μελέτες κοόρτης, και ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα απέδειξαν συσχέτιση μεταξύ των προηγούμενων γεγονότων και των αποτελεσμάτων, αλλά δεν μπορούσαν να αποδείξουν την αιτιότητα.
Το συμπέρασμα ήταν ότι τα άτομα που έτρωγαν συνήθως 800 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών την ημέρα, τα οποία, σε δέκα μερίδες, είναι σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με τις 5 που συνιστώνται σήμερα, μείωσαν τον κίνδυνο δυσμενών συνθηκών υγείας. Επίσης μειώθηκε και ο κίνδυνος καρκίνου. Ωστόσο, αυτή η μελέτη είναι απίθανο να μεταφραστεί σε σύσταση για το απλό γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δεν τρώνε ούτε τις πέντε μερίδες που έχουν προωθήσει οι φορείς δημόσιας υγείας.
Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αναλύθηκε κατά 200 γραμμάρια, όσον αφορά:
Ισχαιμική καρδιοπάθεια: κάθε αύξηση της κατανάλωσης κατά 200 γραμμάρια μείωσε τον κίνδυνο κατά 8%, ειδικά με πηγές βιταμίνης C και με μήλα ή αχλάδια, χυμούς φρούτων, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καρότα και γλυκοπατάτα.
LifestyleΌλο το διαδίκτυο δάκρυσε με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: Αποχαιρέτισε τον Δημήτρη Ήμελλο με 3 φράσεις και συγκίνησε τους πάντεςMediaΜαρία Παναγοπούλου: Η γυναίκα που έμεινε στο πλευρό του Κώστα Χαρδαβέλλα 32 χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή
Εγκεφαλικό: ο κίνδυνος μειώνεται κατά 16% ανά 200 γραμμάρια αύξηση της κατανάλωσης, ιδιαίτερα μήλα ή αχλάδια, εσπεριδοειδή, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τουρσιά λαχανικών.
Καρδιαγγειακές παθήσεις γενικά: μείωση 8% ανά 200g αύξηση, ειδικά με μήλα ή αχλάδια, εσπεριδοειδή, καρότα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και άλλα λαχανικά εκτός της οικογένειας των σταυρανθών (Brassica).
Καρκίνοι: 3% μείωση ανά 200g αύξηση, ιδιαίτερα με σταυρανθή λαχανικά και με αυξήσεις έως 600g την ημέρα.
Θνησιμότητα από όλες τις αιτίες μαζί: 10% μείωση ανά 200g αύξηση, ειδικά με μήλα ή αχλάδια, εσπεριδοειδή, μούρα, λαχανικά όλων των ειδών και πατάτες.
Με άλλα λόγια, 5,6 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι σημειώθηκαν το έτος που εξετάστηκε (2013), επειδή αυτά τα άτομα έτρωγαν λιγότερα από 500 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση 800 γραμμαρίων από αυτά την ημέρα θα μπορούσε να αποτρέψει τον θάνατο 7,8 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως.
Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι η απλή κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών δεν είναι ένα μαγικό ραβδί για να εξαφανιστεί η ασθένεια. Αλλά σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε το φαγητό σας να λειτουργεί για εσάς και όχι εναντίον σας, και εάν παραμένετε επίσης σωματικά δραστήριοι και δεν καταναλώνετε επιβλαβή προϊόντα, όπως καπνό, αλκοόλ και άλλες τοξίνες, είναι πιθανό να ζουν περισσότερο και πιο υγιή από αυτούς που το κάνουν.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Ο χυμός «θαύμα», που καίει το λίπος σου ενώ κοιμάσαι, βγαίνει από ελληνικό φρούτο
Χάστε έως και 5 κιλά: Το μυστικό πριν από κάθε γεύμα που θα βοηθήσει να κάψετε το διπλάσιο λίπος