Η παρακάτω ιστορία μας δείχνει πως όποιος θέλει μπορεί να τα καταφέρει. Η Ζου Κουνφέι είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Η ίδια με την ίδρυση της εταιρίας της κατάφερε να έχει μια πλουσιοπάροχη ζωή.
Πλουσιότερη γυναικά: Ζου Κουνφέι
Σήμερα η περιουσία της ανέρχεται στα 7,4 δισ. δολάρια.
Η Ζου ίδρυσε την εταιρεία Lens Technology.
Υποδέχτηκε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όταν αυτός επισκέφθηκε το αρχηγείο της εταιρείας της.
Η ίδια ομως δεν είναι ένα απλό μεγαλοστέλεχος μιας εταιρίας. Ξέρει πολύ καλά την περίπλοκη διαδικασία παραγωγής γυαλιού. Ορισμένες φόρες μάλιστα όταν περνάει από τα μηχανήματα λείανσης του γυαλιού λέει στους τεχνικούς να παραμερίσουν έτσι ώστε να πάρει για λίγο την θέση τους.
Έχει γεννηθεί σε ένα φτωχό χωριό της κεντρικής Κίνας και επί χρόνια εργαζόταν σε εργοστάσιο. Σήμερα η Lens Technology είναι από τους σημαντικότερους προμηθευτές γυαλιού που χρησιμοποιείται σε οθόνες υπολογιστών, τάμπλετ και έξυπνων τηλεφώνων, περιλαμβανομένων του iPhone της Apple και του Galaxy της Samsung.
Δημιουργώντας την εταιρεία της, η Ζου αποτελεί την επιτομή μιας νέας γενιάς γυναικών επιχειρηματιών στην Κίνα.
Υπό τον Μάο, το κομμουνιστικό κόμμα προωθούσε την ισότητα των φύλων. Η κ. Ζου κατάφερε να διακριθεί όταν μπήκε στις επιχειρήσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
LifestyleΑννίτα Πάνια: «Γι’ αuτο έκανα παιδί με τον Καρβέλα, υπάρχει πρόβλημα ο άνθρωπος… δεν είναι πολύ καλά!»Lifestyle“Αυτή είναι 68 και αυτος…” Μαρία Τζομπανάκη: Αυτός είναι ο γοητευτικός και νεότερος σύζυγός της – «Δε θα μπορούσα με άντρα μεγαλύτερο»
Η Ζου ξεκίνησε δουλεύοντας 16 και 18 ώρες την ημέρα σε εργοστάσιο που έκοβε γυαλιά για ρολόγια.
Τρία χρόνια αργότερα, στα 22 της, η Ζου αποφάσισε να φτιάξει τη δική της εταιρεία με κεφάλαιο 3.000 δολ.
Στην εταιρεία της η Ζου έκανε τα πάντα, επιδιόρθωνε μηχανές και σχεδίαζε περίπλοκες διαδικασίες και τεχνικές για την κοπή του γυαλιού.
Τελικά ήταν τα κινητά που την έκαναν δισεκατομμυριούχο. Το 2003, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τη Motorola, η οποία της ζήτησε να βοηθήσει να κατασκευάσουν μια γυάλινη οθόνη για το Razr V3. Μέχρι τότε τα κινητά τηλέφωνα είχαν πλαστικές οθόνες. «Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: απάντησε μόνο ναι ή όχι.
Αν η απάντηση είναι ναι, θα σε βοηθήσουμε εμείς με την κατασκευαστική διαδικασία», θυμάται η ίδια. «Απάντησα ναι». Λίγο μετά άρχισαν να καταφτάνουν παραγγελίες από άλλους κατασκευαστές, όπως οι HTC, Nokia και Samsung.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα