Ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων θέλει αλλαγή, οπότε ας σπάσουμε τις κλασικές μας συνήθειες, αλλάζοντας τις παραδόσεις, όπως την συνταγή για τους κουραμπιέδες.
Υλικά
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 3/4 κούπες βούτυρο
2 κρόκους αβγού
1 κ.γ. λικέρ μαστίχας
1 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
1 κ.σ. baking powder
1 κούπα αμύγδαλα
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450 γρ. ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Εκτέλεση
Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί, απλώνουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Έπειτα, τα τεμαχίζουμε με ένα μαχαίρι, όχι σε πολύ μικρά κομμάτια, τα θέλουμε χονδροκομμένα.
Με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο λευκό μείγμα που να μοιάζει στην όψη με σαντιγί.
Μετά προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας και το λικέρ μαστίχας και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Ίσως να μην χρειαστεί να προσθέσουμε όλο το αλεύρι, θα καταλάβουμε πότε θα πρέπει να σταματήσουμε να προσθέτουμε και άλλο όταν θα έχουμε ένα μαλακό και βουτυρώδης μείγμα.
ΕλλάδαΜόλις μαθεύτηκε: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του Μανούσου Μανουσάκη – Έφυγε σε ηλικία 74 ετώνLifestyleΤηλεθέαση 20/11: Τι νούμερα έκανε στην πρεμιέρα ο Λάκης Λαζόπουλος
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα κουτάλι του γλυκού, παίρνουμε κομμάτια πάχους περίπου των δυόμισι εκατοστών και με τις παλάμες μας τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
Τα πατάμε ελαφρά για να μένουν σταθερά πάνω στο ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου πέντε λεπτά.
Όταν είναι ακόμη ζεστά αλλά όχι καυτά, απλώνουμε ζάχαρη άχνη σε ένα ταψί μέχρι να έχουμε ένα παχύ στρώμα. Τοποθετούμε τα κουραμπιεδάκια στη σειρά πάνω από τη ζάχαρη άχνη και τα καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Δεν τα μετακινούμε από το ταψί γιατί θα θρυμματιστούν. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε γιορτινή πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη άχνη
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα