πρωινό-στη-μακρινίτσα-πηλίου-οι-άνθρω-132131

Πρωινό στη Μακρινίτσα Πηλίου: Οι άνθρωποι εκεί Ειναι φιλόξενοι και πονόψυχοι να σε περιποιηθούν!

Ανάγνωση: 2'

Οι άνθρωποι εκεί μου αρέσουν παρά πολύ! Ειναι φιλόξενοι και πονόψυχοι να σε περιποιηθούν!

Μακρινίτσα, από τα πιο γραφικά χωριά του Πηλίου για να αποδράσετε κάθε εποχή του χρόνου.

Κάθε εποχή του χρόνου το Πήλιο είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς που συγκεντρώνει επισκέπτες από κάθε μέρος του κόσμου. Σύμφωνα με την μυθολογία, το Πήλιο ήταν η θερινή κατοικία των θεών και η πατρίδα των Κενταύρων. Αυτή η γοητεία του μοναδικού αυτού τόπου ξελογιάζει όσους το επισκέπτονται χαρίζοντας τους αξέχαστες εικόνες.

Ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου είναι η Μακρινίτσα, ιδανικός προορισμός τόσο για χειμερινές όσο και για ανοιξιάτικες εξορμήσεις.

Η Μακρινίτσα, το «μπαλκόνι του Πηλίου», είναι από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά που κερδίζει τον επισκέπτη. Κρατώντας την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και σε συνδυασμό με το φυσικό πλούσιο τοπίο και την θέα προς τον Παγασητικό κόλπο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στους ορεινούς προορισμούς με τους ταξιδευτές να την επισκέπτονται κάθε εποχή του χρόνου.

Η Μακρινίτσα, έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, στο βόρειο κομμάτι του Βόλου όπου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Το όνομα του χωριού δόθηκε από μια μονή που χτίστηκε στο Πήλιο λίγο μετά την πρώτη άλωση της Πόλης. Ο πλούσιος γαιοκτήμονας Κωνσταντίνος Μαλιασηνός ίδρυσε τη μονή της Θεοτόκου Οξείας Επισκέψεως ή Μακρινιτίσσης και γύρω από τη μονή άρχισε να φτιάχνεται ένας μικρός οικισμός που πήρε το όνομα της, Μακρινίτσα.

Κάνοντας μια βόλτα μέσα στα όμορφα και περιποιημένα καντούνια της Μακρινίτσας θα θαυμάσετε τα αρχοντικά που είναι φτιαγμένα ακολουθώντας πιστά την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Οι αρχοντικές κατοικίες είναι διώροφες ή τριώροφες με χοντρούς πέτρινους τοίχους. Από τα κυριότερα χαρακτηριστικά παρατηρούε πως είναι οι πέτρινες στέγες και η πλούσια ζωγραφική και ξυλογλυπτική διακόσμηση στον πάνω όροφο των κτιρίων. Μάλιστα, οι πάνω όροφοι της κατοικίας έχουν περισσότερα παράθυρα -ένα χαρακτηριστικό που μαρτυράει την αρχιτεκτονική της οθωμανικής περιόδου που υπήρξε έντονη και στον συγκεκριμένο τόπο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Κώστας Πάσσαρης: Πώς είναι σήμερα και με τι ασχολείται – Αυτή είναι η εικόνα του διαβόητου κακoποiοu

Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος σε ηλικία 57 ετών

Κόκκινος συναγερμός – Ήχησαν οι σειρήνες πολέμου, εκτοξεύονται πύραυλοι – Παγκόσμια ανησυχία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ