PLUS

Βάλε ένα αγγούρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν φύγει ο παλιός ο χρόνος & δες τις απίθανο θα συμβεί το 2024

Ανάγνωση: 2'

Η χριστουγεννιάτικη πίκλα είναι το πιο περίεργο στολίδι, που έχουν έθιμο να κρεμούν κάποιοι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ειδικότερα, το περίεργο αυτό στολίδι, έχει μία μυστηριώδη ιστορία προέλευσης, αφού για πολλές οικογένειες, το πρωινό των Χριστουγέννων ξεκινά με το κυνήγι ενός στολιδιού σε σχήμα πίκλας αγγουριού στο δέντρο και ο πρώτος που θα το βρει, θα πάρει και το πρώτο δώρο των γιορτών.

Η χριστουγεννιάτικη παράδοση λέγεται «Weihnachtsgurke» και ενώ πολλοί πιστεύουν ότι είναι γερμανικό έθιμο, σύμφωνα με τους New York Times, αυτή η παράδοση είναι είναι σχεδόν άγνωστη στη Γερμανία, ενώ ένα γερμανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων διαπίστωσε ότι το 91% των ανθρώπων της χώρας δεν το είχε ακούσει ποτέ του.

Πάντως, αυτό το έθιμο είναι ιδιαίτερα γνωστό στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν πολλοί Γερμανοί μετανάστες. Στην πραγματικότητα, το Berrien Springs του Μίσιγκαν μετατρέπεται κάθε χρόνο σε πρωτεύουσα του Christmas Pickle, καθώς φιλοξενεί ένα αντίστοιχο φεστιβάλ.

Ποιες οι θεωρίες για τη χριστουγεννιάτικη πίκλα

Υπάρχουν τρεις θεωρίες σχετικά με τη χριστουγεννιάτικη πίκλα. Η πρώτη αναφέρει ότι όλο αυτό το εμπνεύστηκε ένας Γερμανοαμερικανός στρατιώτης, που πιάστηκε αιχμάλωτος κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Πεινασμένος, παρακάλεσε έναν φρουρό να του δώσει μια τελευταία πίκλα πριν πεθάνει, η οποία του έδωσε τελικά την ψυχική και σωματική δύναμη για να συνεχίσει να ζει.

Μια άλλη ιστορία αφηγείται την περιπέτεια δύο αγοριών από την Ισπανία, που επέστρεφαν από το οικοτροφείο στην πατρίδα τους, για διακοπές. Στο ταξίδι τους, αποφάσισαν να σταματήσουν σε ένα πανδοχείο και κρατήθηκαν αιχμάλωτοι σε ένα βαρέλι με πίκλες από έναν κακό ιδιοκτήτη. Εκείνο το βράδυ, ο Άγιος Νικόλαος σταμάτησε στο ίδιο πανδοχείο, βρήκε τα αγόρια και τα απελευθέρωσε.

Η τρίτη και πιο πιθανή ιστορία, κάνει λόγο για ένα καλό σχέδιο μάρκετινγκ από κάποιους Γερμανούς υαλουργούς. Τη δεκαετία του 1840, οι Γερμανοί υαλουργοί έφτιαχναν διακοσμητικά σε σχήμα φρούτων, ξηρών καρπών και πιθανώς τουρσιών. Μέχρι τη δεκαετία του 1880, η εταιρεία F. W. Woolworth τα εισήγαγε και έλεγε την ιστορία της γερμανικής καταγωγής τους.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ο Πέτρος Ιακωβίδης απαντάει αν είναι ζευγάρι με την Νατάσα Θεοδωρίδου – «Όταν είσαι με έναν άνθρωπο πολύ κοντά…»

Το βράδυ των Χριστουγέννων γονάτισε μπροστά στο εικονοστάσι, πες ψιθυριστά αυτή την προσευχή και θα νιώσεις το… θαύμα Του

Έμειναν με ανοιχτό το στόμα: “Δίδαξε” τσιφτετέλι η Μαρία Μπεκατώρου, σείστηκε το στούντιο με τις φιγούρες της

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ