καμπανάκι-κινδύνου-35-ύποπτες-εφαρμογέ-65972

Καμπανάκι κινδύνου: 35 ύποπτες εφαρμογές κινητών που κλέβουν προσωπικά δεδομένα -Πως να προστατευτούμε

Ανάγνωση: 3'

Στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας κυκλοφορούν αμέτρητες εφαρμογές. Όλες αυτές είναι διαθέσιμες σ εόλα τα κινητά. Το θέμα, όμως είναι, πως δεν είναι όλες ασφαλείς. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετές που προκαλούν πρόβλημα στους χρήστες καθώς πρόκειται για απάτη. Παρακάτω θα δούμε τρόπυς για να προστατέψουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Αρχικά, μια νέα προειδοποίηση εκδόθηκε για τους χρήστες smartphone, καθώς η Bitdefender, γνωστή εταιρεία κυβερνοασφάλειας, εντοπίζει 35 εφαρμογές που κλέβουν δεδομένα χρηστών.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε συμβουλές σχετικά με τη χρήση και την ασφάλεια του κινητού σας τηλεφώνου, όπως τι να κάνετε αν το τηλέφωνό σας κλαπεί και πώς να προστατέψετε τη συσκευή σας από ιούς. Πολλοί χρήστες κάνουν το λάθος να κατεβάζουν εφαρμογές από άλλες πηγές εκτός του Google Play, οι οποίες μπορεί να τους εξαπατήσουν με κακόβουλες εφαρμογές γεμάτες κακόβουλο λογισμικό.

Θα συζητήσουμε επίσης για τον νέο φορτιστή γενικής χρήσης που αναμένεται να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα και να εξοικονομήσει χρήματα στους καταναλωτές από περιττές αγορές φορτιστών.

35 αμφίβολες και δόλιες εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε από το τηλέφωνό σας

Η Bitdefender δημοσίευσε μια λίστα με 35 εφαρμογές που μπορούν να κλέψουν δεδομένα από το τηλέφωνό σας. Οι χρήστες που κατεβάζουν εφαρμογές από άλλες πηγές εκτός του Google Play διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο κατάλογος των εφαρμογών παρατίθεται παραπάνω.

Τι να κάνετε αν σας κλέψουν το κινητό

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προσφέρει συμβουλές σχετικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου και την ασφάλεια στις διακοπές.

Ακολουθούν ορισμένες συστάσεις για να προστατεύσετε τη συσκευή σας και να παραμείνετε ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε.

  1. Προσέξτε πώς συνδέεστε στο διαδίκτυο.
  2. Προστατέψτε τη συσκευή σας κατεβάζοντας τακτικά ενημερώσεις, ορίζοντας έναν κωδικό πρόσβασης και αποθηκεύοντας τον IMEI σε ασφαλές μέρος.
  3. Όταν ταξιδεύετε, ενημερωθείτε για τις χρεώσεις για κλήσεις, SMS και χρήση δεδομένων και επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα περιαγωγής.
  4. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, να έχετε πάντα ενεργοποιημένα τα μηνύματα έκτακτης ανάγκης και να καλείτε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Θύρα γενικής φόρτισης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη κατέληξαν σε συμφωνία για την καθιέρωση μιας θύρας γενικής φόρτισης για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μικρού και μεσαίου μεγέθους έως το φθινόπωρο του 2024.

Η θύρα USB Type-C θα γίνει η κοινή θύρα φόρτισης για κινητά τηλέφωνα, tablet, ακουστικά και άλλες συσκευές, ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Οι νέες υποχρεώσεις αποσκοπούν στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και διευκολύνουν τη ζωή των καταναλωτών, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να αποθηκεύουν ασύμβατους φορτιστές για διαφορετικές συσκευές.

Επομένως, τα προσωπικά δεδομένα κάθε ανθρώπου είναι κάτι μοναδικό και ιδιωτικό. Όταν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει αυτό το δικαίωμα πρόκειται για έγκλημα. Πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πέσουμε θύματα ηλεκτρονικής απάτης.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Διαγράψτε άμεσα 3 εφαρμογές από τα κινητά σας – Αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς

«Χλώμιασαν» εκατομμύρια χρήστες: Διαγράψτε άμεσα αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας – Σας κλέβουν

Πανέξuπνο: Πως θα βρεις το κινητό σου σε περίπτωση που στο έκλeψαν, το έχασες ή το έχεις στο αθόρυβο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ