Τα μελομακάρονα είναι το γλυκό των Χριστουγέννων, μαζί με κάθε μπουκιά όμως εκτός από τη γλύκα του, παίρνουμε και όλες τις θερμίδες που θέλουμε να αποφύγουμε.
Μπορεί αυτοί οι μελωμένοι γλυκοί πειρασμοί να είναι ιδιαίτερα απολαυστικοί, αν όμως ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής και δεν θέλετε να χάσετε τη φόρμα σας τις γιορτές, υπάρχουν εναλλακτικές εξίσου νόστιμες για να αντικαταστήσετε τα παραδοσιακά γλυκίσματα.
Μια τέτοια εναλλακτική είναι και τα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και χωρίς φούρνο. Η συνταγή είναι εύκολη και φυσικά το αποτέλεσμα είναι εξίσου απολαυστικό με τα παραδοσιακά μελομακάρονα.
Υλικά
1 φλ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1 και μισό φλ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. καρύδι
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού και ξύσμα
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
50 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 1 ώρα σε ζεστό νερό, βάζουμε τα καρύδια και τις νιφάδες στο μπλέντερ και τα ψηλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και στο μπλένερ βάζουμε τον χυμό, τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
LifestyleΌλοι χειροκροτούν τον Λάκη Λαζόπουλο: Είπε με το «γάντι» όσα κανείς δεν τόλμησε για τη Ζήνα ΚουτσελίνηΕλλάδαΚαιρός: Θα πνιγούν στις πλημμύρες: Έρχεται σε 48 ώρες η βροχή όλου του έτους – Αuτές είναι οι περιοχές που θα «βυθιστούν» στο νερό
Αφού τελειώσουμε και αυτό το βήμα προσθέτουμε όλα τα υλικά μας, μαζί με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα και έπειτα τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Σε μπενμαρί λιώνομε την κουβερτούρα μας και είτε βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα είτε περιχύνουμε τις μπουκίτσες. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Το κόλπο για να φτιάξετε νόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ούτε μια σταγόνα λάδι
Πως να φτιάξετε ρύζι όπως στα ξενοδοχεία
Ούτε ψωμί, ούτε πελτές: Αυτό ήταν το μυστικό της γιαγιάς για κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά