Τα μελομακάρονα είναι το γλυκό των Χριστουγέννων, μαζί με κάθε μπουκιά όμως εκτός από τη γλύκα του, παίρνουμε και όλες τις θερμίδες που θέλουμε να αποφύγουμε.
Μπορεί αυτοί οι μελωμένοι γλυκοί πειρασμοί να είναι ιδιαίτερα απολαυστικοί, αν όμως ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής και δεν θέλετε να χάσετε τη φόρμα σας τις γιορτές, υπάρχουν εναλλακτικές εξίσου νόστιμες για να αντικαταστήσετε τα παραδοσιακά γλυκίσματα.
Μια τέτοια εναλλακτική είναι και τα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και χωρίς φούρνο. Η συνταγή είναι εύκολη και φυσικά το αποτέλεσμα είναι εξίσου απολαυστικό με τα παραδοσιακά μελομακάρονα.
Υλικά
1 φλ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1 και μισό φλ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. καρύδι
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού και ξύσμα
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
50 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 1 ώρα σε ζεστό νερό, βάζουμε τα καρύδια και τις νιφάδες στο μπλέντερ και τα ψηλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και στο μπλένερ βάζουμε τον χυμό, τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
ΚόσμοςΤραγωδία: Οκτώ νeκροi από κατάρρευση οροφής στον σιδηροδρομικό σταθμόΕλλάδαΌχι Παναγία μου: Πέθανε ο Αλέξανδρος Παπαθανασίου – Έχει «παγώσει» όλη η πόλη
Αφού τελειώσουμε και αυτό το βήμα προσθέτουμε όλα τα υλικά μας, μαζί με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα και έπειτα τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Σε μπενμαρί λιώνομε την κουβερτούρα μας και είτε βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα είτε περιχύνουμε τις μπουκίτσες. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Σαρακοστιανή συνταγή της τεμπέλας: Χταποδάκι ψημένο στο αλουμινόχαρτο έτοιμο στο πεντάλεπτο