Γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο, η μαγειρική σόδα φημίζεται για τις «υπερδυνάμεις» της, που οφείλονται στο pH.
Πρόκειται για ένα ταπεινό συστατικό που βρίσκεται πάντα στην κουζίνα μας και μπορεί να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες κι όχι μόνο. Η χρήση που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να λύσετε -αν έχετε- προβλήματα με την υγεία σας και συγκεκριμένα τη βουλωμένη μύτη.
Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, να βάλετε μισό κουταλάκι αλάτι και μισό μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, ψεκάστε το στη μύτη και θα δείτε διαφορά. Βάλτε έτσι τέλος στον «εφιάλτη» της βουλωμένης μύτης, απλώς και μόνο χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα.
Όλοι μας αναρωτιόμαστε τι πρέπει να τρώμε κατά τη διάρκεια ειδικά του χειμώνα προκειμένου να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μην αρρωστήσουμε.
Σύμφωνα με το NHS, υπάρχουν πάνω από 200 ιοί που προκαλούν κρυολογήματα και 3 που προκαλούν τη γρίπη. Το γιαούρτι είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε το κρυολόγημα.
LifestyleΑννίτα Πάνια: «Γι’ αuτο έκανα παιδί με τον Καρβέλα, υπάρχει πρόβλημα ο άνθρωπος… δεν είναι πολύ καλά!»Lifestyle“Αυτή είναι 68 και αυτος…” Μαρία Τζομπανάκη: Αυτός είναι ο γοητευτικός και νεότερος σύζυγός της – «Δε θα μπορούσα με άντρα μεγαλύτερο»
Τα προβιοτικά ή τα ονομαζόμενα «καλά βακτήρια», τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στο γιαούρτι, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού, ώστε να μην έχετε βουλωμένη μύτη και πονόλαιμο.
Μια μελέτη μάλιστα που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition, διαπίστωσε ότι τα «ευεργετικά» βακτήρια συντομεύουν το χρόνο που το άτομο υποφέρει από ένα κρυολόγημα κατά δύο ημέρες και κατά 34% καθιστά τα συμπτώματα λιγότερο σοβαρά.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα