Το νέο Μινιόν, το τότε εμβληματικό πολυκατάστημα στο κέντρο της πρωτεύουσαν, φωταγωγήθηκε και πάλι το βράδυ χθες το βράδυ 21,11,2023, μετά από 25 χρόνια, ενώ οι πύλες του κτιρίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.
Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης, το ιστορικό Μινιόν φωταγωγήθηκε με τρία χρώματα. Το πορτοκαλί, που ήταν το σήμα κατατεθέν του πολυκαταστήματος, το οποίο μεσουρανούσε μέχρι και τη δεκαετία του 1980. Το δεύτερο χρώμα είναι το πράσινο της ελιάς και το λευκό επί της Βερανζέρου.
Να σημειώσουμε ότι το νέο Μινιόν, ακίνητο επιφάνειας 18.500 τετραγωνικών μέτρων, αναμένεται να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη μέσα στο 2024, με μεικτές χρήσεις αφού θα διαθέτει γραφεία, διαμερίσματα και καταστήματα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η φωταγώγηση του ΜΙΝΙΟΝ δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που προχώρησαν σε αναρτήσεις γεμάτες νοσταλγική διάθεση για τα παιδικά του χρόνια και το εμβληματικό πολυκατάστημα.
Η ιστορία του ΜΙΝΙΟΝ
Το 1934 ο επιχειρηματίας Γιάννης Γεωργακάς ίδρυσε με έναν συνεταίρο του το πρώτο περίπτερο με το όνομα Μινιόν. Από τη δεκαετία του 1950 εξελίχθηκε σταδιακά σε μεγάλο πολυκατάστημα, με 120.000 είδη και 1.000 άτομα προσωπικό.
LifestyleΈκτακτo: Θρήνος – Νεkρός σε τροχαίο γνωστός Έλληνας τραγουδιστήςGossipΕπιτέλους μαθεύτηκε: Γι’αυτό έφυγαν από τη «Γη της Ελιάς» Αφροδίτη Λιάντου και Αλέξανδρος Σκουρλέτης
Εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, το πολυκατάστημα καταστράφηκε από εμπρησμό. Οι περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν στο κατάστημα “Κατράντζος” που καιγόταν συγχρόνως, χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν η αρχή μιας σειράς εμπρησμών στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα εκείνης της εποχής, που διήρκησε έως τον Ιούλιο του 1981. Κανείς ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ για κανένα από αυτά και τελικώς, λόγω μακροχρόνιας παρέλευσης, τα ποινικά αδικήματα παραγράφηκαν. Από την φωτιά διασώθηκε μόνο το οπλισμένο σκυρόδεμα του κτηρίου, ενώ ο “Κατράντζος” κατέρρευσε από την πυρκαγιά και δεν ξαναχτίστηκε ποτέ.
Με δάνεια αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές στο κτίριο και το κατάστημα επαναλειτούργησε το 1983, όμως λόγω υπερβολικών χρεών κρατικοποιήθηκε. Δεν παρουσίασε κέρδη μέχρι το 1990, όμως ο ίδιος ο Γιάννης Γεωργακάς παρέμεινε στη διεύθυνση του καταστήματος μέχρι και το 1991, οπότε και, ύστερα από προκήρυξη διαγωνισμού, το αγόρασε πάλι από το κράτος, για να αποχωρήσει τελικώς το 1992. Τελικώς το “Μινιόν” έκλεισε το 1998.
Είχε 9 ορόφους, αλλά ο όγδοος άνοιγε μόνο κάθε εορταστική περίοδο. Ήταν το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε εσωτερικές κυλιόμενες σκάλες και από τα πρώτα με κλιματισμό.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Έμειναν όλοι άναυδοι: Φωταγωγήθηκε το Μινιόν- Τι συμβολίζουν τα τρία χρώματα, Χαμός στο Twitter
Ξανά ζωή στην Αθήνα: Ανοίγει το αγαπημένο πολυκατάστημα Μινιόν που τόσο λατρέψαμε στο παρελθόν