τραγωδία-νεογέννητα-δίδυμα-σκοτώθηκ-164893

Τραγωδία: Νεογέννητα δίδυμα σκοτώθηκαν την ώρα που ο πατέρας τους πήγε να δηλώσει τη γέννησή τους

Ανάγνωση: 5'

Από το πλήγμα σκοτώθηκε η σύζυγός του και η γιαγιά των διδύμων. «Δεν ξέρω τι συνέβη», δήλωσε. «Μου είπαν ότι μια οβίδα χτύπησε το σπίτι». «Δεν πρόλαβα καν να γιορτάσω γι’ αυτά», πρόσθεσε.

Θρήνος: Νεογέννητα δίδυμα σκοτώθηκαν

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες από το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας στη Γάζα υποστηρίζει ότι περίπου 115 βρέφη έχουν γεννηθεί και στη συνέχεια σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Τραγική ειρωνεία με νεογέννητα δίδυμα που σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Γάζα, την ώρα που ο πατέρας τους ήταν σε τοπική κυβερνητική υπηρεσία για να δηλώσει τη γέννησή τους.

«Δεν πρόλαβα καν να γιορτάσω γι’ αυτά»

Ο Άσερ και η Αϊσέλ ήταν μόλις τεσσάρων ημερών όταν ο πατέρας τους, ο Μοχάμεντ Αμπού αλ-Κουμσάν, πήγε να παραλάβει τα πιστοποιητικά γέννησής τους.

Σε εγρήγορση όλοι μετά τα τελευταία νέα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το φρεσκάρισμα των ανέμων στο Δεκαπενταύγουστο θα φέρει…» Τότε, οι γείτονές του τού τηλεφώνησαν για να τον ενημερώσουν ότι το σπίτι τους στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ είχε βομβαρδιστεί. Από το πλήγμα σκοτώθηκε επίσης η σύζυγός του και η γιαγιά των διδύμων.

«Δεν ξέρω τι συνέβη. Μου είπαν ότι μια οβίδα χτύπησε το σπίτι», δήλωσε. «Δεν πρόλαβα καν να γιορτάσω γι’ αυτά», πρόσθεσε.

Το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας στη Γάζα υποστηρίζει ότι 115 βρέφη έχουν γεννηθεί και στη συνέχεια σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η οικογένεια ακολούθησε την οδηγία να εγκαταλείψει την Πόλη της Γάζας τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου Ισραήλ-Γάζας, αναζητώντας καταφύγιο στο κεντρικό τμήμα του θύλακα, όπως τους είχε πει ο ισραηλινός στρατός.

Το BBC επισημαίνει ότι έχει ζητήσει το σχόλιο του ισραηλινού στρατού, αλλά δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.

Η νεκροψία «μίλησε»: Έτσι “έφυγε” το 8χρονο αγγελούδι στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, η νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε το πρωί επιβεβαίωσε ότι το παιδί πέθανε από πνιγμό, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, καθώς βρέθηκε μόνο του στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Θρήνος: Έτσι “έφυγε” το 8χρονο αγγελούδι

Χθες, συνελήφθη η 19χρονη ομαδάρχισσα που ήταν υπεύθυνη για την ομάδα του παιδιού, ενώ σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθη και ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη. Το κύριο ερώτημα που αναζητά απάντηση είναι πώς η 8χρονη διέφυγε της προσοχής και βρέθηκε στην πισίνα.

Εξετάζονται δύο σενάρια: το πρώτο ότι το κορίτσι πήγε στην πισίνα μετά το φαγητό και το δεύτερο ότι έφυγε από το δωμάτιο κατά την ώρα της κατάκλισης.

Η ανακοίνωση της εταιρείας “Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.”:

Σχεδόν 12 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Την Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η απουσία της 8χρονης έγινε αντιληπτή όταν η ομαδάρχισσα άρχισε να μετρά τα παιδιά. Τότε ξεκίνησε αναζήτηση σε όλη την κατασκήνωση, αλλά δυστυχώς το παιδί βρέθηκε λίγο αργότερα νεκρό στην πισίνα, με τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου να ερευνώνται.

Ο παππούς του κοριτσιού δήλωσε στην ΕΡΤ: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς χάθηκε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε. Το πήγαν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν, οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν…».

Η υπόθεση διερευνάται από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στο φαράγγι της Σαμαριάς – Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες επισκέπτες

Αποφυλακίστηκε, παντρεύτηκε, μετανάστευσε: Νέα ζωή για το Δάνο Μουρατίδη 17 χρόνια μετά τη δoλoφovia της Κικής

Τεράστια η θλίψη: Πέθανε ο διάσημος τραγουδιστής και ηθοποιός!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ