τους-χώρισε-η-δεη-ζευγάρι-τσακώθηκε-158978

Τους «χώρισε» η ΔΕΗ: Ζευγάρι τσακώθηκε για το κλιματιστικό, μόλις είδε το λογαριασμό ο άντρας την έπιασε από το λαιμό

Ανάγνωση: 3'

Βόλος: Καυγάς για το κλιματιστικό κατέληξε σε βίαιο επεισόδιο

Ειδήσεις: Η αφορμή και η καταγγελία

Μια διαμάχη για τον λογαριασμό του ρεύματος προκάλεσε άγριο καυγά ανάμεσα σε ένα πρώην ζευγάρι στο Βόλο. Όπως αναφέρει το gegonota.news, ο άνδρας επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του όταν είδε τον υπέρογκο λογαριασμό. Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση και εμφανίστηκε στο Αυτόφωρο φορώντας κολάρο.

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας, ο πρώην σύζυγός της την έπιασε από το λαιμό, την έσυρε στην αυλή και την χτύπησε πάνω στα ξύλα που είχαν συσσωρευτεί για τον χειμώνα. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, την απείλησε λέγοντας πως «θα γίνει δολοφονία». Το ζευγάρι ζει σε διπλοκατοικία, με το ρολόι του ρεύματος να είναι στο όνομα της γυναίκας, η οποία δήλωσε ότι πληρώνει και τον λογαριασμό.

«Σήμερα θα γίνει γυναικοκτονία, θα σε τελειώσω» – Έδειρε την πρώην σύζυγό του για το κλιματιστικό

Όπως μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «MEGA», το πρώην ανδρόγυνο είχε συμφωνήσει να μην ανοίγουν το air-condition, αφού εκείνη πλήρωνε τον λογαριασμό και για τον λόγο αυτό του ζήτησε να το κλείσει.

Τότε ο άνδρας προσπάθησε να δικαιολογηθεί και υποστήριξε ότι το άναψε μόνο για λίγο. Τότε ήταν που ξεκίνησε να τη χτυπάει. Φώναζε, μάλιστα, ότι… «σήμερα θα γίνει νέα γυναικοκτονία»! και «θα σε τελειώσω», «θα σε λιώσω»!

Ο άνδρας την είχε πιάσει από το λαιμό και της πίεζε το κεφάλι με πολύ μεγάλη πίεση πάνω στα καυσόξυλα για το τζάκι.

Σοκαριστικά τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή Βία

Εφαρμογή Panic Button

Τα στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δείχνουν ανησυχητική αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Από τις 23 Μαρτίου 2023 έως τις 30 Ιουνίου 2024, 2.746 γυναίκες και 44 άνδρες έκαναν χρήση της εφαρμογής panic button.

Περιστατικά βίας

Μόνο το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου καταγράφηκαν 176 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και πραγματοποιήθηκαν 119 συλλήψεις. Οι κλήσεις που δέχτηκε το 100 έφτασαν τις 263, ενώ σε 41 περιπτώσεις εγκαταστάθηκε το panic button.

Η 8η γυναικοκτονία του 2024

Στις 13 Ιουλίου σημειώθηκε η 8η γυναικοκτονία του 2024, με θύμα την 36χρονη Αρετή στην Αμφιλοχία. Ένας 43χρονος άνδρας σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Αυτό το τραγικό γεγονός υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας.

Αυξημένα τα περιστατικά και με θύματα άνδρες

Παράλληλα, καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά στα οποία θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι άνδρες. Αυτό δείχνει ότι η βία μέσα στην οικογένεια δεν κάνει διακρίσεις και τα θύματα μπορεί να είναι και τα δύο φύλα.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και απαιτεί άμεση δράση από τις αρμόδιες αρχές για την προστασία των θυμάτων και την πρόληψη μελλοντικών περιστατικών.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Άντρας υπόδειγμα συζύγου ξυπνάει στις 4 τα χαράματα για να φροντίζει το μωρό και να ξεκουράζει τη γυναίκα του

Μεγαλείο ψυχής: 73χρονος πλήρωσε κρυφά λογαριασμούς 36 οικογενειών για να μη μείνουν χωρίς ρεύμα στις γιορτές

«Είμαστε ζευγάρι 4 χρόνια»: Ζωολογικός κήπος απαγόρευσε σε 38χρονη να βρίσκεται με τον χιμπατζή σύντροφό της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ