Ένα κόλπο που θα κάνει χαρούμενους πολλούς διαδικτυακούς χρήστες είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά στα μηνύματα σε messenger και Whatsapp.
Messenger: Το τρıκ που ξέρουν ελάχιστοι
Πιο συγκεκριμένα υπάρχει τρόπος να φαίνεται ότι δεν έχουν διαβαστεί, ενώ στην πραγματικότητα ο παραλήπτης τα έχει ανοίξει.
Αν ο παραλήπτης έχει ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις του Messenger στο κινητό του, τότε γνωρίζει άμεσα ότι του έχουν στείλει μήνυμα.
Μπορεί χωρίς να πατήσει πάνω για να μπει μέσα, να δει από τις ειδοποιήσεις στην οθόνη του κινητού τι γράφει.
Βέβαια, σε περίπτωση που το μήνυμα είναι μεγάλο, το πρόβλημα είναι ότι ο παραλήπτης θα μπορέσει να διαβάσει μόνο ένα μέρος του.
Ο άλλος τρόπος είναι να βάλει το κινητό σας σε λειτουργία airplane mode και μετά να διαβάσει το μήνυμα. Συνεπώς, χωρίς να είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ, θα δει τις του γράφουν και μόλις βγει από τα μηνύματα, μπορεί να ξαναβάλει το κινητό σε κανονική λειτουργία και ο αποστολέας δεν θα δει την ένδειξη «διαβάστηκε».
Το εν λόγω κόλπο λειτουργεί και στο Whatsapp.
Έρχεται τεράστια αλλαγή σε Facebook Messenger και WhatsApp!
H Meta αναγκάζεται να προβεί σε αλλαγές, τόσο στον Facebook Messenger, όσο και στο WhatsApp καθώς πρέπει να συμμορφωθεί με τον ευρωπαϊκό νόμο Digital Markets Act. Για αυτό, θα πρέπει να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες της, να μπορούν να συνομιλήσουν με άτομα από third party υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, τα third party chats.
Σε ανάρτηση στο Blog του Facebook
«Όταν το DMA τέθηκε σε ισχύ νωρίτερα αυτό το έτος, δώσαμε ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς σκεφτόμασταν τις συνομιλίες τρίτων και πώς είχαμε δημιουργήσει μια τεχνική λύση που προστατεύει το απόρρητο και την ασφάλεια για τους χρήστες όσο το δυνατόν περισσότερο».
MediaΈκτακτο: Στη φuλακή γνωστός Έλληνας ηθοποιόςΕλλάδαΠέθανe αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής – «Καλό Ταξίδι Άρχοντα»
«Μετά από έξι μήνες δημιουργίας νέων λειτουργιών, δημιουργίας μιας νέας εμπειρίας χρήστη και λήψης σχολίων από πιθανούς συνεργάτες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, θέλαμε να μοιραστούμε μια ενημέρωση σχετικά με το πώς θα είναι οι συνομιλίες τρίτων στο WhatsApp και το Messenger».
«Ως αποτέλεσμα, έχουμε ενσωματώσει νέες ειδοποιήσεις στο WhatsApp και το Messenger που ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με τις συνομιλίες τρίτων. Θα υπενθυμίζουμε στους χρήστες κάθε φορά που γίνεται διαθέσιμη μια νέα third-party εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Έχουμε επίσης σχεδιάσει μια απλή ροή εισόδου για τους χρήστες, όπου μπορούν να μάθουν περισσότερα για τις συνομιλίες τρίτων και να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την επιλογή των εφαρμογών τρίτων παρόχων από τις οποίες θέλουν να λαμβάνουν μηνύματα και τον τρόπο με τον οποίο θα ήθελαν να διαχειρίζονται τα εισερχόμενά τους».
Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν, τα μηνύματα τρίτων να παραδίδονται σε ξεχωριστό φάκελο, στα τρέχοντα εισερχόμενα ή συνδυαστικά. Παράλληλα, περιλαμβάνονται λειτουργίες όπως τα reactions, οι άμεσες απαντήσεις, τα μηνύματα πληκτρολόγησης και η αναφορές ανάγνωσης. Οι επιλογές δημιουργίας ομάδων, φωνητικής κλήσης και βιντεοκλήσης θα συμπεριληφθούν το 2027.
Όπως συζητήθηκε λεπτομερέστερα σε προηγούμενο blog μας, η δημιουργία συνομιλιών τρίτων είναι τεχνικά απαιτητική και η διατήρηση της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας είναι κοινή ευθύνη. Έχουμε ήδη διανύσει πολύ δρόμο, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη να χτίσουμε.
Έτσι, θα αλλάξει ριζικά το πως δουλεύουν οι υπηρεσίες μηνυμάτων της Meta, ώστε να μπορούμε να συνομιλούμε και με άλλες υπηρεσίες μηνυμάτων. Ελπίζουμε μόνο να μην γεμίσουμε spam. Άλλωστε, η Meta έχει ήδη πολλούς spammers.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Δουλεύει μια φορά κάθε έξι μήνες, αλλάζει μια λάμπα και έχει μισθό 20.000 ευρώ