το-θαύμα-της-τεχνητής-νοημοσύνης-άν-144699

Το «θαύμα» της τεχνητής νοημοσύνης: Άντρας με καρκίνο τελευταίου σταδίου «δεν θα αποχωριστεί» ποτέ την οικογένειά του

Ανάγνωση: 4'

Άντρας που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, θα βρίσκεται πάντα κοντά στην οικογένειά του

Δυναμική Επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Μοιάζει σαν να είναι σενάριο για ταινία επιστημονικής φαντασίας… Και όμως ένας άντρας, που φαίνεται ότι χάνει τη μάχη με τον καρκίνο, θα μπορέσει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να παραμείνει με ψηφιακό τρόπο κοντά στους αγαπημένους του συγγενείς για όσο αυτοί ζουν.

Ο 61χρονος Michael Bommer από το Βερολίνο, που είναι σχεδιαστής λογισμικού, διαγνώστηκε πριν από δύο χρόνια με καρκίνο του παχέος εντέρου. Έκτοτε, υποβλήθηκε σε χειρουργεία και θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα και έτσι του έχει απομείνει λίγος χρόνος ζωής.

Τελευταία, λοιπόν, έκανε μια αποχαιρετιστήρια ανάρτηση στα social media, ανακοινώνοντας τα δυσάρεστα νέα, κάτι που τράβηξε την προσοχή του φίλου και συνάδελφου του, Robert LoCascio, ιδρυτή της υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης «LivePerson».

Η New York Post έγραψε σε δημοσίευμα ότι ο LoCascio επικοινώνησε αμέσως με τον Bommer, τόσο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του όσο και για να προτείνει μια παράξενη ιδέα. Ο πρώτος με αφορμή την απώλεια του πατέρα του ανέπτυξε το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, «Eternos.life», που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με μια ψηφιακή αντιγραφή των αγαπημένων τους προσώπων μέσω της φωνής και των λόγων τους.

Tεχνητή νοημοσύνη: Οι δυνατότητες της εφαρμογής

Το πρόγραμμα δεν έχει τελειοποιηθεί μέχρι και αυτή τη στιγμή, όμως αναπτύχθηκε ραγδαία σε λίγους μήνες. Μάλιστα, ο Bommer υποβλήθηκε στις σχετικές δοκιμές.

Ο 61χρονος κατέγραψε όλη τη ζωή του, μιλώντας σε ένα μικρόφωνο, περιγράφοντας προσωπικές του στιγμές, όπως την πρόταση γάμου στη σύζυγό του, παραθέτοντας τα μοτίβα ομιλίας και τις συνολικές του γνώσεις.

«Δεν είμαι ο τύπος που γράφει απομνημονεύματα. Είμαι άνθρωπος της τεχνολογίας, αγαπώ την τεχνολογία, έχω δει τι μπορεί να κάνει αυτή στο παρελθόν και είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος με αυτή την ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά.

Η εφαρμογή, λοιπόν, θα μπορεί να αναπαράγει με τη φωνή του Bommer στιγμιότυπα από τη ζωή του, να λέει παραμύθια, ακόμη και να δίνει συμβουλές με βάση τις γνώσεις του 61χρονου. Μάλιστα, κάθε φράση θα ακούγεται με διαφορετικό τόνο, που σημαίνει ότι το μηχάνημα θα λέει διαφορετικά το «σε αγαπώ» από το «κλείσε την πόρτα».

Τεχνητή νοημοσύνη: Επικρίσεις

Η τεχνολογία είναι πειραματική μέχρι στιγμής, αλλά με τη ραγδαία άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να τελειοποιηθεί σε λίγο καιρό. Εντούτοις, υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις από επιστήμονες, που θεωρούν ότι αυτό μπορεί να αποτελεί πισωγύρισμα για τον ανθρώπινο πολιτισμό, αντί να χαράξει το δρόμο στο μέλλον.

Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι θα δημιουργηθούν «ψηφιακές φυλακές συναισθημάτων», όπου οι άνθρωποι αντί να μάθουν να ξεπερνούν τον πόνο, θα αναλώνονται σε αυτόν, αφού θα έχουν πλούσια πρόσβαση σε υλικό που θα τονίζει την εκάστοτε απώλεια.

Ως παράδειγμα, για να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους, φέρνουν τις εφαρμογές φλερτ τεχνητής νοημοσύνης, όπου οι χρήστες μπορούν να φτιάξουν τους ιδανικούς ψηφιακούς εραστές.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί μεγάλη προσκόλληση, σε βαθμό που επηρεάζεται η κοινωνική ζωή, ενώ μπορεί να προκύψουν και ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Θρήνος: 72χρονος έβάλε τέλος στη ζωή του γıατί δεν έβρıσκε φάpμακα για την χnμειοθεραπεία του

Αποκαλύπτει η Νατάσα Θεοδωρίδου: Το μυστήριο με τις πλαστικές, η ομοιότητα με τις κόρες της και ο τρόπος αδυνατίσματος

Κούκλες και σέξι, η μια πιο όμορφη από την άλλη: Οι δίδυμες κόρες της Σήλιας Κριθαριώτη μεγάλωσαν και εντυπωσιάζουν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ