συγκλονίζει-ο-νίκος-κουρκούλης-βίωσε-65437

Συγκλονίζει ο Νίκος Κουρκούλης: Βίωσε το θαύμα και θεραπεύτηκε από τον καρκίνο

Ανάγνωση: 4'

Ο Νίκος Κουρκούλης το 2002 πέρασε τον δικό του Γολγοθά και πλέον μιλάει ανοικτά για αυτό, μετά τον καρκίνο.

Είχε καρκίνο στο πάγκρεας

Η μητέρα του στάθηκε δίπλα του. Του έλεγε να μην ανησυχεί και ότι όλα θα πάνε καλά. Κατά την περίοδο της Σαρακοστής και αφού τελείωσε το πρόγραμμα στο κέντρο που εμφανιζόταν (τελευταία ημέρα λειτουργίας), χαιρέτισε όλους τους φίλους του και πρόσφερε δωράκια σε όλους τους συνεργάτες του, σαν να μην μπορούσε πια να χαρεί αυτή την χαρά του κοινού.Μάλιστα τότε ήταν που άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη περί της σοβαρής αρρώστιας του Κουρκούλη, καθώς και ότι βαδίζει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.Λόγω αυτού οι φίλοι του, τον πίεζαν να πάνε στο Άγιον Όρος όπως επίσης και ένας θείος του.

Τελικά τον πείσανε

Προτού ξεκινήσει, έκανε μία επανάληψη των εξετάσεων, χωρίς όμως να πάρει τα αποτελέσματα, γιατί την επόμενη θα έφευγε για το Άγιο Όρος. Ήξερε ότι οι εξετάσεις θα έδειχναν το ίδιο όπως όλες οι προηγούμενες, και είχε πάρει πια την απόφαση να πάει στην Αμερική και να κάνει χειρουργείο, σε κάποιον γιατρό που του είχαν συστήσει που ήταν ειδικός παγκρεατολόγος.Έπειτα ξεκίνησαν λοιπόν, και μπήκαν στο καραβάκι που θα τους πήγαινε στην Δάφνη. Ήταν Μεγάλη εβδομάδα και όλοι ξέρουμε ότι είναι μια περίοδος με φουλ επισκέπτες.Το καραβάκι ήταν γεμάτο κόσμο αλλά παρ’ όλα αυτά υπήρχε μία καρέκλα στο καραβάκι που δεν καθόταν κανένας.

Οι φίλοι του του πρότειναν να κάτσει αυτός, και έτσι και έγινε. Φυσικά όλοι οι ταξιδιώτες τον χαιρετούσαν και του ζητούσαν να βγουν μια φωτογραφία μαζί του. Δίπλα του καθόταν ένας κύριος γύρω στα 50, και κάποια στιγμή γυρίζει και τον ρωτάει: «Είστε ο Κουρκούλης; Ξέρετε, εγώ δεν σας γνωρίζω γιατί είμαι από Αμερική, αλλά η κόρη μου σας ακούει και της αρέσουν τα τραγούδια σας. Μπορούμε να βγούμε μια φωτογραφία μαζί, για να της δώσω χαρά;».Αμέσως έβγαλαν την φωτογραφία και μετά έπιασαν κουβέντα. Μέσα σε όλα του είπε ο Νίκος ότι ήθελε να πάει στην Αμερική, όχι τουρνέ φυσικά, αλλά για το πρόβλημα υγείας που είχε. Και μάλιστα ανέφερε το όνομα του γιατρού που θα τον χειρουργούσε. Ο άλλος έμεινε έκπληκτος.Αυτό συνέβη γιατί, ο άνθρωπος αυτός ήταν το δεξί χέρι του συγκεκριμένου γιατρού, και η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ότι ο ίδιος ο γιατρός καθόταν παραδίπλα!!!!! Αφού συνήλθε από την έκπληξη μίλησε και με τον γιατρό και ανταλλάξανε κάρτες για την μετέπειτα επικοινωνία τους.

Το θαύμα που βίωσε

Τελικά έφτασαν στην Σκήτη της Αγίας Άννας. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή, και πηγαίνανε να προσκυνήσουν. Τότε του είπε ένας γέροντας: «Έλα μαζί μου, τώρα που έφυγε ο πολύς ο κόσμος. για να σε πάω να προσκυνήσεις την ζώνη της Αγίας Άννης». Ο Νίκος ούτε που τον ήξερε τον π.Σίλα (ο εν λόγω γέροντας), και τον ακολούθησε. Μόλις έφτασαν στην ζώνη, γονάτισε ο Νίκος για να προσκηνύσει και να προσευχηθεί. Ήταν γονατιστός περίπου 1-2 λεπτά, και κάποια στιγμή ένιωσε μια πολύ μεγάλη πίεση που νόμισε ότι ήταν ένα με το πάτωμα. Αυτό ήταν καθοριστικό για τη συνέχεια. Αυτό τον έκανε να λιποθυμήσει και να μείνει έτσι περίπου 20 λεπτά. Μόλις συνήλθε έβαλε τα κλάματα γι’ αυτό που ένιωσε. Έκλαιγε για καμία ώρα… Έπειτα πήγε στο δωμάτιο όπου ξάπλωσε και κοιμόταν σχεδόν ολόκληρο το υπόλοιπο της ημέρας.Όταν θ αγυρνούσε στην πόλη τον περίμενε μία έκπληξη. Πήγε στο νοσοκομείο και έκπληκτος άκουγε τους γιατρούς να του λένε ότι στις νέες εξετάσεις που έκαναν, δεν υπήρχε τίποτα. Ούτε καρκίνος, αλλά ούτε και το παραμικρό που θα έδειχνε κάτι τέτοιο.Ο ίδιος δήλωσε ρητά ότι σε όλη την περίοδο της ασθένειας, δεν έλαβε κανένα φάρμακο που θα προσπαθούσε να πολεμήσει ή να σταματήσει την αρρώστια του

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Από το Άγιο Όρος στα πιο ακριβά εστιατόρια: Μοναχός Επιφάνιος, ο «Άγιος» Σεφ που βραβεύτηκε μέχρι και με αστέρι Μισελέν

Συγκλονίζει η Δήμητρα Κατσαφάδου: «Έπαθα νεύρωση στομάχου. Έχασα ένα παιδί»

Επιτέλους στην Ελλάδα: Δωρεάν Self test για καρκίνο του παχέος εντέρου – Ποια η διαδικασία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ