STORIES

“Υπογραφή του πίνακα” Έγινε πλούσιος από την νεκρή θεία του: 44χρονος βρήκε κάτι μοναδικό στη ραπτομηχανή της μετά τον θάνατό της

Ανάγνωση: 3'

Μία γυναίκα από τις ΗΠΑ, ονόματι Jenny Verastro, είχε πει πολλά χρόνια πριν στον αγαπημένο ανιψιό της, Καρλ, ότι είχε κρύψει έναν θησαυρό κάτω από τη ραπτομηχανή της.

ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ: Έγινε πλούσιος από την νεκρή θεία του

Λίγο καιρό αργότερα, η Jenny πέθανε και ο Καρλ ανακάλυψε κάτω από τη ραπτομηχανή έναν παλιό πίνακα ζωγραφικής τυλιγμένο σε εφημερίδα. Αρχικά, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανακάλυψη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες από το NBC.

Ωστόσο, σύντομα αντιλήφθηκε ότι ο πίνακας ήταν κάτι που θυμόταν να έχει δει πολλές φορές στο σπίτι της θείας του όταν ήταν παιδί, πριν εκείνη πεθάνει.

Η υπογραφή του πίνακα

«Καθώς μετακινούσα τη ραπτομηχανή, γλίστρησε κατευθείαν στην αγκαλιά μου. Έμεινα άναυδος», είπε. «Έτσι ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια πριν από 12 χρόνια».

Ποια ήταν, ωστόσο, η ανακάλυψή του και τι τον έκανε να αισθανθεί έκπληκτος; Ο Καρλ εντόπισε μια υπογραφή στην πάνω αριστερή γωνία του πίνακα, η οποία φέρει το όνομα «Πικάσο».

Υποψιαζόμενος ότι ο πίνακας μπορεί να αποτελεί αντίγραφο του έργου του Πικάσο με τίτλο «Γυναίκα με Κάπα» από το 1901, αποφάσισε να τον εκτιμήσει στον δημοπρατικό οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη.

«Το εξέτασε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και κυριολεκτικά μου το γύρισε πίσω και μου είπε: “Αυτή είναι μια αφίσα αξίας 10 δολαρίων (7,86 λίρες), μην χάνεις τον χρόνο σου”», θυμάται.

Στη συνέχεια, ο Καρλ αναζήτησε τη συμβουλή του αναλυτή τέχνης Δρ. Kenneth Smith, πρόεδρου του Κέντρου Ανάλυσης Καλλιτεχνικών Υλικών, με σκοπό να ανακαλύψει επιπλέον πληροφορίες.

Ο Smith, χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα, απέσπασε τη χρωστική ουσία και την εξέτασε με το μικροσκόπιο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως αντίστοιχες ουσίες χρησιμοποιούνταν στην Ευρώπη κατά τη δεκαετία του 1930.

Τελικά, μετά από δεκαπέντε χρόνια έρευνας, η αυθεντικότητα του έργου επιβεβαιώθηκε επισήμως και εκτιμήθηκε σε αστρονομικό ποσό, καταγράφοντας την αξία των 25 εκατομμυρίων δολαρίων (20 εκατομμύρια λίρες) το 2019.

«Ο ιδιοκτήτης μπήκε στον κόπο να κάνει χημικό έλεγχο, να το χρονολογήσει και να αναλύσει το δακτυλικό αποτύπωμα για να διασφαλίσει την εγκυρότητα του έργου», δήλωσε η Alexandra DeMasi, η διευθύντρια της γκαλερί Sheldon Fine Art.

«Πραγματικά πιστεύω ότι το πιο ενδιαφέρον πράγμα σχετικά με το έργο είναι ότι, σε κάποιο βαθμό, ξαναγράφει την ιστορία της τέχνης».

Η Demasi υποστηρίζει ότι η κατοχή του έργου χρονολογείται ανέκαθεν μέχρι το 1944, όταν ένας επί ονόματι Nicholas Verrastro απέκτησε το έργο από έναν πωλητή εν μέσω της διαρκούς ταραχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πίνακας φτάνει στη Νέα Υόρκη, όπου φυλάσσεται στην κατοικία των Jenny και Rose Verrastro στο Greenwich Village.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Πήρε το χρυσό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες την ημέρα των γενεθλίων της Βίντεο

Περπατούσε 1 ώρα μέσα στον καύσωνα: Οδηγός λεωφορείου κατέβασε 11χρονο στις ερημιές επειδή δεν είχε μάσκα

Χίλια Μπράβο: Συμπολίτες μας γέμισαν τρόφιμα το σπίτι της γιαγιάς που έκλεψε από τα Lidl και όχι ο Σκλαβενίτης

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ