STORIES

Παράδειγμα προς μίμηση: Ο Τάχα, το προσφυγάκι από το Πακιστάν έμαθε Ελληνικά και πέρασε στις Πανελλήνιες

Ανάγνωση: 1'

Οι ιστορίες με ξένους πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα και τα κατάφεραν δεν είναι πολλές. Αλλά όταν τις ακούμε χαιρόμαστε πολύ.Ο Τάχα, προσφυγάκι από το Πακιστάν είναι μια τέτοια ιστορία.Το παιδί έφτασε στην Κρήτη το 2017 και σε διάστημα τεσσάρων χρόνων κατάφερε να μάθει ελληνικά και να δώσει πανελλαδικές. Μάλιστα,μπόρεσε και εισήχθη στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου.

Η ιστορία του Τάχα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε, o νεαρός Τάχα από το Πακιστάν, είναι ένας από τους χιλιάδες των προσφύγων που έφτασαν το 2017 στην Ελλάδα.

Η δική του Οδύσσεια τελείωσε στην Κρήτη, όπου μαζί με άλλα προσφυγόπουλα άρχισε μια καινούρια ζωή. Αρχικά βρήκε στέγη και την απαραίτητη φροντίδα στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων προσφύγων στα Ανώγεια.

Κατάφερε τέσσερα χρόνια μετά να πετύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθεί στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο.

Με νεανική ορμή, πάθος για ζωή και αγάπη για την Κρήτη ο νεαρός Τάχα είναι έτοιμος για τις σπουδές του στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο, τις οποίες θα συνδυάσει με μια δουλειά για βιοποριστικούς λόγους. Ο ίδιος εύχεται να βρίσκει χρόνο για το χόμπι του, τη φωτογραφία και να συνεχίσει να ανακαλύπτει τις ομορφιές την Κρήτης.

Κλείνοντας. αυτή η συγκινητική ιστορία μας διδάσκει πως όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να το θέλουμε πολύ. Με τη θέληση όλα γίνονται.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Δίδυμη επιτυχία: Αδελφές από την Ιθάκη αρίστευσαν στις Πανελλήνιες με τον ίδιο βαθμό

«Έγραψα 20 Φυσική, 20 Χημεία, 20 Βιολογία. Δικαίωση!»: Μαθητής από την ακριτική Κάλυμνο μπήκε Ιατρική

19.800 μόρια, 1ος σε όλη την Ελλάδα: Μανώλης Σελεγγίδης, ο μαθητής που έκανε ρεκόρ βαθμολογίας στις πανελλήνιες

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ