νόμιζα-ότι-δεν-θα-τα-κατάφερω-αυστρα-76915

«Νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερω»: Αυστραλός ναυαγός μιλά για πρώτη φορά αφού σώθηκε μετά από 2 μήνες

Ανάγνωση: 3'

Ο Αυστραλός ναυαγός κατάφερε να ζήσει παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε! Βρισκόταν πάνω από δύο μήνες στη θάλασσα μαζί με το σκύλο του και βγήκε ζωντανός. Κατα΄φερε να βρεθεί στη στεριά και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

Όσα είπε ο ναυαγός

«Αισθάνομαι πολύ καλά, ταλαιπωρήθηκα, ξέρεις ότι η υγεία μου ήταν πολύ άσχημη για λίγο, πεινούσα πολύ και δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα να ξεπεράσω την καταιγίδα, αλλά τώρα τα πάω πολύ καλά», πρόσθεσε.

Ο Σάντοκ κατάφερε να επιβιώσει χάρη στις προμήθειες που είχε ήδη ετοιμάσει για το ταξίδι αλλά και με τα ψάρια που έπιασε. «Ψάρευα πολύ. Πήρα πολλά πράγματα μαζί μου, πολύ καλές προμήθειες, εννοώ ότι έχασα τα σκεύη μου στην πορεία, οπότε υπήρχε πολύ σούσι τόνου, αλλά ήταν αρκετό. Είμαι ακόμα πολύ αδύνατος, όταν έφτασα εδώ στο ψαροκάικο έτρωγα τόσο πολύ φαγητό».

Την περιπέτειά του έκανε πιο εύκολη η σκυλίτσα Μπέλα , την οποία υιοθέτησε μετά τη γνωριμία τους στο Μεξικό πριν από το ταξίδι. «Είναι καταπληκτική, αυτός ο σκύλος είναι το κάτι άλλο, είμαι λίγο προκατειλημμένος, αλλά ναι», είπε ο Σάντοκ. «Η Μπέλα φαινόταν να με βρήκε στη μέση του Μεξικού, είναι Μεξικανή, είναι το πνεύμα της μέσης της χώρας και δεν με άφηνε να φύγω.

«Προσπάθησα να της βρω σπίτι ίσως τρεις φορές και συνέχισε να με ακολουθεί έξω στο νερό. Είναι ένα όμορφο ζώο και είμαι ευγνώμων που είναι ζωντανή. «Είναι πολύ πιο γενναία από εμένα, αυτό είναι σίγουρο».

Ο ναυαγός σώθηκε

Η Grupomar, ιδιοκτήτρια του σκάφους που έσωσε το Σάντοκ είπε ότι το σκάφος Maria Delia πιθανότατα όδευε προς τη σύνταξη, αλλά ότι του δόθηκε ένα «θαυμάσιο τέλος, σώζοντας ανθρώπινες ζωές».

Παρόλο που του αρέσει ακόμα να μένει μόνος στον ωκεανό, ο Σάντοκ δε σκέφτεται να ταξιδέψει σύντομα και ανυπομονεί να επιστρέψει στην Αυστραλία τις επόμενες εβδομάδες. «Θα είμαι πάντα μέσα στο νερό, δεν ξέρω πόσο μακριά στον ωκεανό θα είμαι πάλι, απλά αγαπώ τη φύση». Όσο για τη Μπέλα, ο Σάντοκ άφησε τον σκύλο πίσω με τον Genaro Rosales, ένα μέλος του πληρώματος “Maria Delia”, ο οποίος παρέλαβε τον σκύλο υπό την προϋπόθεση ότι ο σκύλος έλαβε καλή φροντίδα, σύμφωνα με το AP.

Όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά φωτογραφίες της διάσωσής του, ο Σάντοκ συγκρίθηκε με τον χαρακτήρα του Toμ Χανκς, Τσακ Νόλαντ στην ταινία «Ο ναυαγός», καθώς ήταν αδυνατισμένος, βρώμικος και με απεριποίητη γενειάδα. Αν και η εμφάνισή του δεν είναι αυτή που ήταν πριν από το ταξίδι του, η υγεία του είναι σταθερή με «φυσιολογικες λειτουργίες», είπε ο γιατρός που τον εξέτασε στο σκάφος.

Κλείνοντας, όπως όλοι καταλαβαίνουμε η κατάσταση που αντιμετώπισε ο ναυαγός με το σκυλάκι του δεν ήταν καθόλου εύκολη. Μας κάνει εντύπωση η δύναμή του και μας συγκινεί.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Σοκάρουν οι νέες δηλώσεις του χειριστή: «Δεν φταίω εγώ, μου είπε η μαμά του Γιάννη…»: (video)

21χρονη έκανε τατουάζ το όνομα του συντρόφου της σε όλη την πλάτη της και αυτός την χώρισε

Ανοίγουν 5 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα για την ευλογιά των πιθήκων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ