μπαλαρίνα-που-έχασε-το-πόδι-της-από-καρ-65099

Μπαλαρίνα που έχασε το πόδι της από καρκίνο καταφέρνει να χορέψει πάλι και μαγεύει τους πάντες

Ανάγνωση: 1'

Η μικρή Γκάμπι αναγκάστηκε να μάθει γρήγορα την άσχημη πλευρά της ζωής. Ωστόσο δεν τα παράτησε ούτε στιγμή. Όταν έγινε εννέα ετών έχασε μέρος του ποδιού της, λόγω οστεοσαρκώματος, μιας μορφής καρκίνου των κοκάλων που επηρεάζει τα γόνατα.

Μολονότι ο ακρωτηριασμός της άλλαξε τη ζωή και την καθημερινότητά της, εκείνη δεν τα παράτησε και με το πείσμα και τη δύναμή της κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Ποιο ήταν το όνειρό της; Να χορέψει ξανά, μιας και η αγάπη της για το μπαλέτο ήταν μεγαλύτερη από τον σωματικό πόνο που ένιωθε.

Όλα ξεκίνησαν από ένα τραυματισμό εν ώρα προπόνησης. Ο καρκίνος διαγνώστηκε μετά από ακτινογραφία που έκανε η Gabi λόγω τραυματισμού της στο ice skating. Όλοι πίστευαν ότι δεν θα μπορέσει να χορέψει ποτέ ξανά.

Στην πραγματικότητα αυτό που έκαναν οι γιατροί για να βοηθήσουν το κοριτσάκι να ξαναπερπατήσει και να χορέψει ήταν να επανατοποθετήσουν το πόδι της με τη βοήθεια προσθετικού μέλους με συγκεκριμένο τρόπο.

Πλέον, στα 16 της χρόνια, αφού χειρουργήθηκε με μια επαναστατική επέμβαση που ονομάζεται Rotationplasty, η μικρή φορά και πάλι τις πουέντ της και είναι η μπαλαρίνα που πάντα ονειρευόταν να γίνει.

Η μικρή Γκάμπι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Είναι ένα παιδί που αντιμετώπισε μια από τις πιο επικίνδυνες αρρώστιες αλλά δεν το έβαλε κάτω ούτε στιγμή. Μόνο δύναμη μας δίνει αυτή η συγκινητική ιστορία.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Συγκλονίζει η Δήμητρα Κατσαφάδου: «Έπαθα νεύρωση στομάχου. Έχασα ένα παιδί»

Επιτέλους στην Ελλάδα: Δωρεάν Self test για καρκίνο του παχέος εντέρου – Ποια η διαδικασία

Μόνο συγκίνηση για τα μικρά αγγελούδια: Οι 4 μικρές μαχήτριες, νίκησαν μαζί τον καρκίνο και έβγαλαν μαζί την πιο γλυκιά φωτογραφία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ