μόνο-θαυμασμός-υιοθέτησαν-παιδί-με-σπ-144697

Μόνο θαυμασμός: Υιοθέτησαν παιδί με σπαστική τετραπληγία, αν και μπορούν να κάνουν παιδιά – Η ιστορία της Βίκυς και του Κώστα

Ανάγνωση: 3'

Η ιστορία της Βίκυς και του Κώστα που αποφάσισαν αντί για βιολογικό παιδί, να υιοθετήσουν ένα αγοράκι με σπαστική τετραπληγία

Υιοθέτησαν παιδί με σπαστική τετραπληγία

Η Βίκυ και ο Κώστας είναι ένα ζευγάρι που αποφάσισε να υιοθετήσει ένα παιδί με σπαστική τετραπληγία κι εγκεφαλική παράλυση, τον Νικόλα, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν βιολογικό. Η ιστορία τους αγγίζει την καρδιά και αποτελεί ύμνο στην αγάπη, την ανιδιοτέλεια και την οικογένεια.

Ο Νικόλας, με καταγωγή από τη Νότια Κορέα, γεννήθηκε με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Η Βίκυ και ο Κώστας τον γνώρισαν όταν εκείνος ήταν μόλις 18 μηνών, σε ένα νοσοκομείο όπου ο πατέρας της Βίκυς λάμβανε χημειοθεραπεία. Η Βίκυ, συγκλονισμένη από την εικόνα του μικρού Νικόλα, ένιωσε αμέσως μια βαθιά σύνδεση μαζί του. «Το μόνο που θυμάμαι όταν τον πήρα αγκαλιά ήταν ότι σκέφτηκα ‘Το παιδί μου’», περιγράφει η Βίκυ.

Η βιολογική μητέρα του Νικόλα, μέλος μίας εύπορης οικογένειας στην Κορέα, αναγκάστηκε να τον δώσει για υιοθεσία, καθώς γέννησε εκτός γάμου. Παρά την αγάπη της για τον γιο της, οι κοινωνικές συνθήκες την ώθησαν σε αυτήν την δύσκολη απόφαση.

Η Βίκυ και ο Κώστας δημιούργησαν για τον Νικόλα ένα ζεστό και γεμάτο αγάπη οικογενειακό περιβάλλον. Ο Νικόλας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, είναι ένα χαρούμενο και γεμάτο ζωή παιδί. «Ο γιος μου είναι ήρωας, γιατί προσπάθησε και πέρασε όλες αυτές τις δυσκολίες. Γλίτωσε από του ‘Χάρου τα δόντια’ και είναι στη ζωή» δηλώνει με περηφάνια ο Κώστας.

Η Βίκυ και ο Κώστας σκοπεύουν να πουν στον Νικόλα, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, όλη την αλήθεια για την βιολογική του μητέρα και την ιστορία του. Επίσης, ονειρεύονται να επισκεφτούν μαζί του την Κορέα, για να γνωρίσει τις ρίζες του.

Η ιστορία της Βίκυς, του Κώστα και του Νικόλα αποτελεί μια φωτεινή μαρτυρία για τη δύναμη της οικογένειας, της αγάπης και της αποδοχής. Μας υπενθυμίζει ότι η οικογένεια δεν ορίζεται από το αίμα, αλλά από τους δεσμούς αγάπης και αλληλοστήριξης που χτίζονται με την πάροδο του χρόνου.

Η Βίκυ και ο Κώστας υιοθέτησαν τον Νικόλα μέσω της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού». Ο Νικόλας λαμβάνει ειδική αγωγή και φυσικοθεραπεία για να τον βοηθήσουν στην ανάπτυξή του. Η Βίκυ και ο Κώστας ελπίζουν η ιστορία τους να εμπνεύσει άλλα ζευγάρια να σκεφτούν το ενδεχόμενο υιοθεσίας παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Δώρο ζωής η υιοθεσία του Νικόλα – «Θέλαμε από την αρχή να βοηθήσουμε ένα παιδάκι που θα έμενε στα αζήτητα»

Στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» ένα ζευγάρι που ενώ μπορεί να φέρει στον κόσμο βιολογικά παιδιά, αποφάσισε να υιοθετήσει τον Νικόλα από τη Νότια Κορέα που έχει σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Δύναμη ψυχής: 17χρονος με εγκεφαλική παράλυση τελείωσε το λύκειο με άριστα

Νότης Σφακιανάκης: «Το φυσιολογικό είναι άνδρας και γυναίκα κάνουν παιδί»

H Ελλάδα είναι η πρώτη ορθóδοξη χώρα στην ιστορία που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφuλοφίλων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ