μεγαλείο-ψυχής-ο-μάριος-γιαννάκου-πρα-68970

Μεγαλείο ψυχής: Ο Μάριος Γιαννάκου πραγματοποίησε το όνειρο ανάπηρης κοπέλας να φτάσει στην κορυφή του Ολύμπου

Ανάγνωση: 2'

Στις μέρες μας οι κινήσεις ανθρωπιάς λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι μεγαλόκαρδοι άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά για ένα κόσμο καλύτερο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο ήρωας Μάριος Γιαννάκου ο οποίος  έφτασε μέχρι την κορυφή του Ολύμπου κουβαλώντας στην πλάτη του την 22χρονη φοιτήτρια που έχει πρόβλημα κινητικότητας.

Η ανάρτησή του

Κατάφερε να κάνει ένα όνειρο της πραγματικότητα αφού πάντα ήταν το όνειρο της να φτάσει εκεί. Κι έτσι υπάρχει βαθιά υπόκλιση από όλους μας.

«9:02π.μ. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας»!

Αυτή ήταν η ανάρτηση του αθλητή στο προσωπικό του λογαριασμό στα social media.ενημερώνει για την επιτυχή κατάληξη αυτού που ο ίδιος περιέγραφε λίγες μέρες πριν ως τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα της ζωής του. Κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη του, σε ειδικά τροποποιημένο σακίδιο την 22χρονη Ελευθερία, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο», γράφει ο Δραμινός αθλητής συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του ίδιου με τη νεαρή φοιτήτρια βιολογίας στην πλάτη του, την ελληνική σημαία ανά χείρας κι ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης στα πρόσωπα και των δύο.

Τα λόγια του αθλητή

Για 51 φορά ανέβηκε τον λόφο του Ολύμπου. Αλλά λίγες μέρες πριν είχε δηλώσει στο αθηναϊκό-μακεδονικο πρακτορείο ειδήσεων: «όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό». Επίσης ο οποίος έχει δώσει με επιτυχία αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική.

Η 22 Χρόνη Ελευθερία Τοσίου μέσα από έναν γνωστό τους φίλο είχε πει πως είναι το όνειρο της κι έτσι ξεκίνησε το όνειρο να γίνεται αλήθεια. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Δραμινός αθλητής τσέκαρε το ημερολόγιο, μελέτησε τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οργάνωσε την κατάλληλη ομάδα υποστήριξης και έκανε το όνειρο της νεαρής φίλης του πραγματικότητα.

Τέτοιοι άνθρωποι μας συγκινούν και μας δίνουν ελπίδα. Μακάρι όλοι να συμπεριφερόμασταν με όμοιο τρόπο. Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Περήφανοι για το παλικάρι μας: Στην κορυφή του κόσμου στο Έβερεστ στα 8.848 μέτρα ο Μάριος Γιαννάκου

Στις κορυφές του Ολύμπου ζουν ελεύθεροι οι απόγονοι του αλόγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Βίντεο)

“Έμεινα παράλυτη από κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε όλοι μας”: Μαθήματα ζωής από τη Ναταλία- Κάνει το γύρο του διαδικτύου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ