κατέρρευσε-η-δ-γκουντούρα-το-μετάλλ-161538

Κατέρρευσε η Δ. Γκουντούρα: “Το μετάλλιό μου βρίσκεται κάθε μέρα στην προπόνηση, εκεί που παλεύεις με θεούς και δαίμονες”

Ανάγνωση: 4'

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το όνειρο της Δώρας Γκουντούρα για μετάλλιο ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά της ξεφασκίας.

Κατέρρευσε η Δ. Γκουντούρα

Η αθλήτριά μας ηττήθηκε με 15-13 από τη Γαλλίδα Απιτί-Μπρουνέ, με τον προπονητή της να είναι έξαλλος με τις διαιτητικές αποφάσεις.

«Η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι πάρα πολύ καλή. Παρόλα αυτά έχω κάποιες ενστάσεις για κάποια χτυπήματα. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη διαιτησία ως δικαιολογία. Θεωρώ ότι η διαιτησία είναι η δικαιολογία των αδύναμων.

Παρόλα αυτά θέλω να δω κάποια χτυπήματα και όταν ηρεμήσω και τα δω κι εγώ πιο καθαρά, γιατί αυτή τη στιγμή τα ένιωθα δικά μου, θεωρώ ότι θα μπορούσε να έχει πάει τουλάχιστον στο 14 όλα και να κριθεί στον πόντο, με την κρίση του διαιτητή. Παρόλα αυτά είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Ο στόχος μου ήταν να έρθω Εμένα το μετάλλιο μου δεν βρίσκεται εδώ. Βρίσκεται κάθε μέρα στην προπόνηση, εκεί που παλεύεις με θεούς και δαίμονες», είπε κλαίγοντας η ίδια on camera.

«Δεν έγινε αδικία, αυτό που έγινε σήμερα ήταν σκάνδαλο. Είναι τεράστια αδικία, είναι κρίμα κάποιοι άνθρωποι να παίζουν με τον κόπο και τον ιδρώτα που χύνουν αυτά εδώ τα παιδιά. Είναι αμαρτία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής της.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τι απαντά ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης – «Δεν ήθελα να σοκάρω ή να κοροϊδέψω»

Συνεχίζει να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queen.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Δεν ήθελα να σοκάρω ή να κοροϊδέψω»

Από τις ΗΠΑ έως την Γαλλία, την Ιταλία και την Βρετανία πολίτες αλλά και πολιτικοί τα έχουν βάλει με τους διοργανωτές τους οποίους κατηγορούν ότι χλευάζουν τον Χριστιανισμό.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης, Τομά Ζολί απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται για προώθηση της woke κουλτούρας και κοροϊδία της χριστιανικής πίστης.

Ο Ζολί εξήγησε ότι ήταν πρόθεσή του να είναι «ανατρεπτικός, να κοροϊδέψει ή να σοκάρει». Ήθελε αντίθετα να προβάλλει την Γαλλία με την πολυπολιτισμικότητά της.

«Η βούλησή μου είναι να πούμε ότι είμαστε ένα πελώριο “εμείς”. Στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να αγαπούμε ο ένας τον άλλον, όπως επιθυμούμε, (σ.σ. να αγαπιόμαστε) με όποιον θέλουμε, Στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε και να μην πιστεύουμε. Στη Γαλλία έχουμε πολλά δικαιώματα», δήλωσε ο Ζολί

Στην συνέντευξη Τύπου ο Τομά Ζολί εμφανίστηκε κουρασμένος και συγκινημένος μετά την τελετή έναρξης, που διήρκησε περίπου 4 ώρες και έγινε δεκτή με ανάμεικτα συναισθήματα.

Μάλιστα ανέφερε ότι χάρηκε που έβρεχε την ώρα της τελετής αφού θεώρησε ότι η βροχή ως σύμβολο εντάχθηκε στις εκδηλώσεις. «Δουλεύουμε πάνω σε αυτή την τελετή για σχεδόν δύο χρόνια και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε χθες το πρωί ότι θα είχαμε έναν επιπλέον καλεσμένο με τη μορφή της βροχής. Γνωρίζετε το σύνθημα του Παρισιού; ‘Fluctuat nec mergitur’. Σημαίνει “χτυπιέται από τα κύματα αλλά δεν βυθίζεται”. Είναι το πνεύμα του Παρισιού που αναμείχθηκε με το Ολυμπιακό πνεύμα χθες το βράδυ. Έτσι το πήρα», τόνισε ο 42χρονος θεατρικός σκηνοθέτης.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα λόγια του Ρωμαίου φιλοσόφου και συγγραφέα Σενέκα ο οποίος είχε υποστηρίξει: «Η ζωή δεν είναι να περιμένεις να περάσουν οι καταιγίδες, αλλά να μάθεις να χορεύεις στη βροχή».

«Αυτό είδα χθες. Ανθρώπους να χορεύουν», είπε με ενθουσιασμό ο Τομά Ζολί. Στην τελετή παρουσιάστηκαν τεχνικές δυσκολίες από την βροχή και ακυρώθηκαν οι σκηνές χορού και μουσικής στις ταράτσες του Παρισιού.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Αμύθητα πλούτη, χρυσή καρδιά: Δισεκατομμυριούχος που δεν είχε καν κινητό, δώρισε όλα του τα λεφτά στους φτωχούς

37χρονη παντρεύτηκε με ένα δέντρο και άλλαξε το επίθετο της σε Κουφοξυλιά – “Είμαι ευτυχισμένη στο γάμο μου”

Εκείνη 23 ετών, πλούσιος 63χρονος ο σύζυγός της: «Δε με παντρεύτηκε για τα λεφτά μου» λέει με σιγουριά ο ίδιος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ