η-οδός-σωκράτους-σόλωνα-μετονομάζετ-157519

Η οδός Σωκράτους & Σόλωνα μετονομάζεται σε Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάτα στη μνήμη της 20χρονης που “χάθηκε” στα Τέμπη

Ανάγνωση: 2'

Σήμερα η τελετή ονοματοδοσίας οδού στη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας που “χάθηκε” στην τραγωδία των Τεμπών

Η οδός Σωκράτους

Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας οδού, στη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάτα, που χάθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών (28.02.2023).

Η μετονομασία αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας, η οποία έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η Κλαούντια-Αλεξάνδρα Λάτα ήταν κάτοικος της Νέας Σμύρνης και η πρωτοβουλία για την μετονομασία της οδού ξεκίνησε από την 3η Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων. Η πρόταση υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Κοινότητα και έλαβε πλειοψηφία στην Επιτροπή Ονομασίας και Μετονομασίας Συνοικιών, Οδών και Πλατειών του Νομού Λάρισας.

Εκτός από το να τιμά τη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάτα, η μετονομασία συμβάλλει και στην άρση της σύγχυσης που προκαλούσε η ύπαρξη δύο οδών με παρόμοια ονομασία στην ίδια περιοχή (οδός Σόλωνα και οδός Σόλωνος).

Η τελετή θα λάβει χώρα στις 11 π.μ., στη συμβολή των οδών Σωκράτους & Σόλωνα (η οποία είναι και η οδός που θα μετονομαστεί σε Αλεξάνδρας Λάτα), στη συνοικία της Ν.Σμύρνης.

Η οδός Σόλωνα στη Λάρισα μετονομάζεται σε οδό Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάτα

Η μητέρα της Κλαούντια-Αλεξάνδρας, κα. Άλμα Λάτα, δήλωσε συγκλονισμένη:

«Τα παιδιά θέλουν δικαιοσύνη με όποιον τρόπο γίνει αυτό. Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο που πήρε αυτήν την απόφαση προς τιμήν της κόρης μου, που ήταν πάντα άξια».

Αναφερόμενη στα όνειρα της κόρης της, η κα. Λάτα πρόσθεσε:

«Είχε πάντα όνειρο να γίνει διάσημη με τη δουλειά της, ήθελε να γίνει γιατρός. Όμως, τελικά έγινε διάσημη με κάτι άλλο και δεν το ήθελε αυτό. Και στον τόπο του εγκλήματος πρέπει να γίνει κάτι, ήταν πολλά νέα παιδιά και θέλουν δικαίωση».

Δείτε τη συγκλονιστική δήλωση της Άλμα Λάτα, μητέρα της Κλαούντια, κατά την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Λαρισαίων:

https://www.youtube.com/watch?v=_z3r6UMKeZ8&ab_channel=LarissanetOnlineNewspaper

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

“Για σένα μπαμπά” Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του 18χρονου γιου του Αία Μανθόπουλου μετά το επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ

Ζευγάρι Αλβανών με 5 παιδιά, βαπτίστηκαν Χριστιανοί, μετά από 20 χρόνια στην Ελλάδα

Ενενήντα τέσσερα κεράκια έσβησε χθες ο ταλαντούχος μας ηθοποιός Δημήτρης Καλλιβωκάς!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ