έγραψα-20-φυσική-20-χημεία-20-βιολογία-δικ-155365

«Έγραψα 20 Φυσική, 20 Χημεία, 20 Βιολογία. Δικαίωση!»: Μαθητής από την ακριτική Κάλυμνο μπήκε Ιατρική

Ανάγνωση: 5'

Ο μαθητής του Νικηφόρειου Λυκείου Καλύμνου κατάφερε να γράψει τρία 20άρια και να χάσει μονάδες μόνο από τη Γλώσσα

Πανελλήνιες 2024: Μαθητής από την ακριτική Κάλυμνο μπήκε Ιατρική

Για πολλά παιδιά που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα με τα μεγάλα φροντιστήρια και την ευκολότερη πρόσβαση στη γνώση η προσπάθεια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι.

Με αυτό το δεδομένο η προσπάθεια και η επιτυχία του μαθητή του Νικηφόρειου, 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου, Σπυρίδωνα- Ανδρέα Ασπιώτη αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Ο Σπυρίδων- Ανδρέας κατάφερε με μεθοδικό διάβασμα, επιμονή και προσήλωση στο στόχο του να γράγει τρία απόλυτα 20άρια στη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία και να χάσει μονάδες μόνο από τη Γλώσσα.

Με σχεδόν 19.000 μόρια (18.920 για την ακρίβεια) ο 18χρονος μαθητής του δημοσίου σχολείου του ακριτικού νησιού εισάγεται στην Ιατρική και παράλληλα ανοίγει το δρόμο και γίνεται παράδειγμα τόσο για την αδελφή του, όσο και για άλλα παιδιά από την Κάλυμνο που βλέπουν ότι μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

«Σε μια απαιτητική χρονιά με ένταση και άγχος αισθάνομαι δικαίωση και χαρά, έχοντας συνοδοιπόρους την οικογένεια μου, τους καθηγητές και φροντιστές μου, τους οποίους και ευχαριστώ», λέει ο -σε λίγο καιρό- φοιτητής της Ιατρικής.

Η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, Μαρία Βάλλα, με ανάρτηση της αναφέρει τα εξής

Μανώλης Σελεγγίδης, ο μαθητής που έκανε ρεκόρ βαθμολογίας στις πανελλήνιες

Με 19.800 μόρια ο 18χρονου Μανώλης Σελεγγίδης από την Πυλαία Θεσσαλονίκης, πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία από όλους του υποψήφιους στις φετινές Πανελλήνιες.

Πανελλήνιες 2024: Ο 18χρονος μαθητής έγραψε 20 σε Μαθηματικά και Χημεία

Ο 18χρονος μαθητής έγραψε 20 σε Μαθηματικά και Χημεία, 19,2 στην έκθεση και στη Φυσική, που δυσκόλεψε πολλούς υποψηφίους 19,8.

«Δεν σπαταλούσα καθόλου χρόνο όταν διάβαζα, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος, χρειάζεται διάβασμα συστηματικό και συγκεντρωμένο, όταν το θέλεις σου βγαίνει αυθόρμητα», επεσήμανε ο Μανώλης Σεγγελίδης, εξηγώντας πώς πέτυχε αυτή την εξαιρετική επίδοση.

Ο νεαρός εξομολογήθηκε ότι τον Ιανουάριο άρχισε να νιώθει πως τελειώνουν οι δυνάμεις του, αλλά επανήλθε, βρήκε ξανά τον βηματισμό του και τα έδωσε όλα λίγο πριν την τελική ευθεία.

Τώρα σκοπεύει να χαλαρώσει, πηγαίνοντας διακοπές στη Χαλκιδική και στην Πάρο και από το Σεπτέμβρη να ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Όσον αφοράω ποια σχολή θα δηλώσει πρώτη στο μηχανογραφικό τους, όπως αποκάλυψε είναι η Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Σχολή Μηχανικών Υπολογιστών.

«Πανωλεθρία», «Όλα τα αντιSΟS»: Πως είναι, πoυ δουλεύει & τι κάνει σήμερα ο μαθητής που έκραζε τις Πανελλήνιες 1997

Παρότι οι μαθητές που διεκδικούν μια θέση στα πανεπιστήμια μπορεί να μην ήταν καν γεννημένοι πριν από 27 χρόνια, οι φράσεις που εκφράστηκαν από ένα νεαρό αγόρι το 1997 κατέληξαν να γίνουν σλόγκαν και να καταγραφούν στην ιστορία.

Ο μαθητής της Γ’ Δέσμης αντιμετώπισε δυσκολίες και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά μια σειρά από λέξεις και φράσεις, όπως: «Πανωλεθρία», «Όλα τα αντι-SOS», «Ήταν για τους πάρα πολύ καλούς παπαγάλους, γι’ αυτούς που έχουν φωτοτυπικό μηχάνημα στο μυαλό τους».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις:

Πώς είναι σήμερα αυτό το νεαρό αγόρι που πριν από 27 χρόνια ήταν το κύριο θέμα και το βίντεο με τα λεγόμενά του εξακολουθεί να κυκλοφορεί διαδικτυακά, έχοντας ξεπεράσει τις 1.220.000 προβολές;

Ο συγκεκριμένος άνδρας ονομάζεται Βασίλης Γκαραμέτσης και κατάγεται από τα Ιωάννινα.

Ο νεαρός αποφάσισε να σπουδάσει Νομική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, εξειδικεύτηκε στο εργατικό και πολιτικό δίκαιο στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Αργότερα, αποφάσισε να παρακολουθήσει ένα ακόμα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αμερική, στο Columbia Law School. Τα τελευταία χρόνια, εδραιώθηκε και εργάζεται μόνιμα στην Ελβετία, απασχολούμενος σε μια μεγάλη τράπεζα, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Έγραψα 20 Φυσική, 20 Χημεία, 20 Βιολογία. Δικαίωση!»: Μαθητής από ακριτικό νησί αρίστευσε στις Πανελλήνιες

19.800 μόρια, 1ος σε όλη την Ελλάδα: Μανώλης Σελεγγίδης, ο μαθητής που έκανε ρεκόρ βαθμολογίας στις πανελλήνιες

Δήμητρα Παπαδοπούλου: Έκανε μάθημα με την μητέρα της, συγκέντρωσε 19.075 μόρια και βγήκε 1η στις Πανελλήνιες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ