Για πολλά παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα με τα μεγάλα φροντιστήρια και την ευκολότερη πρόσβαση στη γνώση, η προσπάθεια για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί πρόκληση.
Με αυτό το πλαίσιο, η προσπάθεια και η επιτυχία του μαθητή του Νικηφόρειου, 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου, Σπυρίδωνα-Ανδρέα Ασπιώτη, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.
Ο Σπυρίδων-Ανδρέας πέτυχε με συστηματική μελέτη, αφοσίωση και στόχο να πετύχει τρία απόλυτα 20άρια σε Φυσική, Χημεία και Βιολογία, ενώ έχασε λίγες μονάδες μόνο στη Γλώσσα. Με σχεδόν 19.000 βαθμούς (18.920 για την ακρίβεια), ο 18χρονος μαθητής του δημόσιου σχολείου του ακριτικού νησιού εισήχθη στη Σχολή της Ιατρικής, και έγινε παράλληλα παράδειγμα τόσο για την αδελφή του όσο και για άλλα παιδιά από την Κάλυμνο, που βλέπουν ότι μπορούν να καταφέρουν να επιτύχουν τα όνειρά τους.
«Σε μια απαιτητική χρονιά με ένταση και άγχος αισθάνομαι δικαίωση και χαρά, έχοντας συνοδοιπόρους την οικογένεια μου, τους καθηγητές και φροντιστές μου, τους οποίους και ευχαριστώ», λέει ο -σε λίγο καιρό- φοιτητής της Ιατρικής.
Με 19.800 μόρια ο 18χρονου Μανώλης Σελεγγίδης από την Πυλαία Θεσσαλονίκης, πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία από όλους του υποψήφιους στις φετινές Πανελλήνιες.
Ο 18χρονος μαθητής έγραψε 20 σε Μαθηματικά και Χημεία, 19,2 στην έκθεση και στη Φυσική, που δυσκόλεψε πολλούς υποψηφίους 19,8.
«Δεν σπαταλούσα καθόλου χρόνο όταν διάβαζα, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος, χρειάζεται διάβασμα συστηματικό και συγκεντρωμένο, όταν το θέλεις σου βγαίνει αυθόρμητα», επεσήμανε ο Μανώλης Σεγγελίδης, εξηγώντας πώς πέτυχε αυτή την εξαιρετική επίδοση.
Ο νεαρός εξομολογήθηκε ότι τον Ιανουάριο άρχισε να νιώθει πως τελειώνουν οι δυνάμεις του, αλλά επανήλθε, βρήκε ξανά τον βηματισμό του και τα έδωσε όλα λίγο πριν την τελική ευθεία.
Τώρα σκοπεύει να χαλαρώσει, πηγαίνοντας διακοπές στη Χαλκιδική και στην Πάρο και από το Σεπτέμβρη να ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Όσον αφοράω ποια σχολή θα δηλώσει πρώτη στο μηχανογραφικό τους, όπως αποκάλυψε είναι η Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Σχολή Μηχανικών Υπολογιστών.
Παρότι οι μαθητές που διεκδικούν μια θέση στα πανεπιστήμια μπορεί να μην ήταν καν γεννημένοι πριν από 27 χρόνια, οι φράσεις που εκφράστηκαν από ένα νεαρό αγόρι το 1997 κατέληξαν να γίνουν σλόγκαν και να καταγραφούν στην ιστορία.
Ο μαθητής της Γ’ Δέσμης αντιμετώπισε δυσκολίες και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά μια σειρά από λέξεις και φράσεις, όπως: «Πανωλεθρία», «Όλα τα αντι-SOS», «Ήταν για τους πάρα πολύ καλούς παπαγάλους, γι’ αυτούς που έχουν φωτοτυπικό μηχάνημα στο μυαλό τους».
Lifestyle“Αυτή είναι 68 και αυτος…” Μαρία Τζομπανάκη: Αυτός είναι ο γοητευτικός και νεότερος σύζυγός της – «Δε θα μπορούσα με άντρα μεγαλύτερο»LifestyleΑννίτα Πάνια: «Γι’ αuτο έκανα παιδί με τον Καρβέλα, υπάρχει πρόβλημα ο άνθρωπος… δεν είναι πολύ καλά!»
Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις:
Πώς είναι σήμερα αυτό το νεαρό αγόρι που πριν από 27 χρόνια ήταν το κύριο θέμα και το βίντεο με τα λεγόμενά του εξακολουθεί να κυκλοφορεί διαδικτυακά, έχοντας ξεπεράσει τις 1.220.000 προβολές;
Ο συγκεκριμένος άνδρας ονομάζεται Βασίλης Γκαραμέτσης και κατάγεται από τα Ιωάννινα.
Ο νεαρός αποφάσισε να σπουδάσει Νομική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, εξειδικεύτηκε στο εργατικό και πολιτικό δίκαιο στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Αργότερα, αποφάσισε να παρακολουθήσει ένα ακόμα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αμερική, στο Columbia Law School. Τα τελευταία χρόνια, εδραιώθηκε και εργάζεται μόνιμα στην Ελβετία, απασχολούμενος σε μια μεγάλη τράπεζα, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Δίδυμη επιτυχία: Αδελφές από την Ιθάκη αρίστευσαν στις Πανελλήνιες με τον ίδιο βαθμό