STORIES

«Έχασα τα πάντα»: Συγκινεί ο πατέρας του 26χρονου που σκοτώθnκε στην τpομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ανάγνωση: 5'

Συγκλονίζει ο πατέρας του 26χρονου Ιωνά Καρούση ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Συγκινεί ο πατέρας του 26χρονου που σκοτώθnκε

Ο 26χρονος ήταν γιος του γνωστού νευρολόγου Δημήτρη Καρούση, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Χαντάσα. Ο Δημήτρης Καρούσης, μαζί με τη σύζυγό του Ράνια, επίσης γιατρό και επιστήμονα, μετανάστευσαν στο Ισραήλ το 1988, με βασικό κίνητρο την επιστημονική έρευνα.

Ο Ιωνάς ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ, ενώ οι γονείς του ζουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου συνεχίζουν την επιστημονική τους καριέρα.

Ο Δημήτρης Καρούσης περιγράφει με λυγμούς στον ΑΝΤ1: «Ήταν ό,τι καλύτερο υπάρχει σε άνθρωπο στον κόσμο. Η καρδιά του το μυαλό του. Έχασα τα πάντα. Τέτοια καρδιά δεν υπήρχε ποτέ. Δεν είχε γνωρίσει κανένας, δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο τέτοιο».

«Ο μοναχογιός μου τον θυσιάσανε εδώ στην τρέλα του πολέμου. Δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος σαν αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει. Δεν το λέω εγώ σαν πατέρας όσοι τον έχουν γνωρίσει μπορούν. Δεν υπήρχε τέτοια καρδιά», συμπληρώνει ο πατέρας του.

«Ήρθαν στις 12 το βράδυ και μας ειδοποίησαν ότι του επιτέθηκαν στο τραμ στη Γιάφα κάτι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν με 4 σφαίρες. Είχε πάει να κάνει μία εργασία για την Αρχιτεκτονική», αναφέρει ο Δημήτρης Καρούσης.

«Εδώ είναι δύο τρελοί και γι’ αυτό την πληρώνουμε. Μεγάλοι άνθρωποι τους σκοτώνουν και σκοτώνονται», είπε.

Και στην Αθήνα ο Πρέσβης του Ισραήλ μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για την άγρια δολοφονία του Ιωνά.

Ο Νόαμ Κατς, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη του Ισραήλ, τη συμπάθεια και τη συμπόνια με την οικογένεια. Χθες έγινε μια τρομοκρατική επίθεση από δύο Παλαιστίνιους, που είχαν σχέσεις με τη Χαμάς, ήρθαν από τη Δυτική όχθη. 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς τους και οι δυνάμεις ασφαλείας τους εξουδετέρωσαν».

Όλη η ελληνική κοινότητα στο Ισραήλ σήμερα πενθεί το χαμό ενός νέου Έλληνα.

«Φύλακα, άγγελέ μου»: Συγκλονίζει το «αντίο» της συντρόφου του

Με δύο συγκινητικές αναρτήσεις στο Instagram, η σύντροφος του 26χρονου Ιωνά Καρούση αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της, που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τρίτης στην τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα του Τελ Αβίβ από δύο ένοπλους.

Στην πρώτη της ανάρτηση, η κοπέλα δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία, συνοδεύοντάς τη με τα λόγια: «Δεν γίνεται να έχεις φύγει…Καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα». Σε μια δεύτερη ανάρτηση στο instastory, έγραψε: «Φύλακα, άγγελέ μου».

Δείτε τις δύο αναρτήσεις:

«Ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή» – Τι λέει συγγενής του 26χρονου

«Επί πέντε ώρες συνεχόμενες δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Είχαμε και μια τελευταία ελπίδα όταν οι γονείς του πήγαν να κάνουν την αναγνώριση στο νοσοκομείο, ότι μήπως είχε γίνει κάποιο λάθος. Προσευχόμασταν μέχρι και την τελευταία στιγμή», δήλωσε ένα στενό συγγενικό πρόσωπο του 26χρονου Ιωνά Καρούση στο OPEN.

«Εκεί, είχε βρεθεί διότι από όσο γνωρίζω στο πλαίσιο των σπουδών του ετοίμαζε ένα πρότζεκτ που έπρεπε να πηγαίνει στους σταθμούς του μετρό και να τραβάει φωτογραφίες. Οπότε κυριολεκτικά ήταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή», ανέφερε.

Παιδικός φίλος της Άννας Διαμαντοπούλου ο πατέρας του 26χρονου

Τη θλίψη της για τον χαμό του 26χρονου εκφράζει με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς, όπως υποστηρίζει, ο πατέρας του άτυχου νέου είναι παιδικός της φίλος.

Αναλυτικά στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Ο Δημήτρης Καρούσης, ένας από τους σημαντικότερους νευρολόγους στον πλανήτη, έχασε στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, τον γιο του. Με τον Δημήτρη είμαστε φίλοι από παιδιά. Δεν υπάρχουν λόγια συμπαράστασης για τον χαμό του μοναχογιού του. Η καταδίκη κάθε μορφής τρομοκρατίας είναι αυτονόητη, απερίφραστη και αδιαπραγμάτευτη. Δημήτρη, εγώ και ο αδερφός μου ο Γιάννης, είμαστε κοντά σου».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Επείγουσα ανακοίνωση για το νερό στην Κόρινθο – Κρίθηκε μη πόσιμο

Συμφοιτητής του 26χρονου Ιωνά: «Ήταν ταλαντούχος, καλόκαρδος, αστείος και βοηθούσε τους πάντες»

Δεν πήραμε χαμπάρι: Οι 3 ηθοποιοί από το «Είσαι το ταίρι μου» που έφυγαν αθόρυβα

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ