STORIES

Αuτό είναι το ελληνικό γλυκό που αναδείχθηκε δεύτερο καλύτερο στον κόσμο

Ανάγνωση: 2'

Τα τρίγωνα Πανοράματος συγκαταλέγονται στη λίστα με τα γλυκά που παραμένουν ανεξίτηλα στο χρόνο και, όσα χρόνια και αν περάσουν, για κάποιους αποτελούν την παντοτινή τους αγάπη.

Το κρατσανιστό φύλλο με τη γλυκάδα του σκάει μέσα στο στόμα και η απαλή, συννεφένια κρέμα γεμίζει τον ουρανίσκο.

Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Η φήμη των τριγώνων Πανοράματος έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας -όχι ότι δεν το γνωρίζαμε, αφού ουρές από επισκέπτες σχηματίζονται σε ζαχαροπλαστεία για να δοκιμάσουν το ξακουστό γλυκό-, καθώς το Taste Atlas τα κατέταξε στη δεύτερη θέση των καλύτερων γλυκισμάτων του κόσμου.

«Τα τρίγωνα Πανοράματος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που προέρχεται από τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Αυτά τα τραγανά και βουτυρένια τριγωνικά (κωνοειδή) γλυκά από φύλλο είναι συνήθως εμποτισμένα με σιρόπι και γεμισμένα με πλούσια κρέμα. Η κρέμα παρασκευάζεται συνήθως με έναν συνδυασμό από κρόκους αυγών, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κρέμα γάλακτος.

Τα τρίγωνα από φύλλο ψήνονται μέχρι να ροδίσουν, βυθίζονται σε κρύο σιρόπι που αποτελείται από ζάχαρη και νερό και στη συνέχεια γεμίζονται με την κρύα κρέμα. Τα τρίγωνα συχνά γαρνίρονται με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς πριν από την κατανάλωσή τους», περιγράφει το Taste Atlas.

Λίγους μήνες πριν, οδηγός γευσιγνωσίας είχε συμπεριλάβει στη λίστα με τα 150 θρυλικά γλυκοπωλεία στον κόσμο τα «Τρίγωνα Ελενίδης», που φιγούραραν στην 50ή θέση. Στις πρόσφατες λίστες που δημοσιεύθηκαν, το Taste Atlas ξεχώρισε τέσσερις ελληνικές πόλεις, οι οποίες βρίσκονται στις 50 καλύτερες του κόσμου για φαγητό, αλλά και 7 ελληνικά τυριά μέσα στα τοπ του κόσμου.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

“Μου έλεγε “ό,τι θέλει ο…” Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον Κώστα Καρουσάκη – Η συγκίνηση της κόρης του, Ελένης

Έσκασε “βόμβα” απο τον Στέφανο Κασσελάκη: Κάνει την μεγάλη ανατροπή

Ευχάριστα νέα – Κέpδισε τη μάχη με τη ζωή η 22χρονη Μαρία που τραυματίστηκε σοβαρά σε πολύνεκρο δυστύχημα στη Κρήτη

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ