αποθεώθηκε-η-12χρονη-αρετή-σπυρίδου-στο-168542

Αποθεώθηκε η 12χρονη Αρετή Σπυρίδου στο ύπτιο. Έγινε η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια που αγωνίστηκε για την Ελλάδα σε Παραολυμπιακούς Αγώνες

Ανάγνωση: 3'

Η Αρετή Σπυρίδου ενσάρκωσε το ιδεώδες των Παραολυμπιακών Αγώνων, με τη 12χρονη να μην κερδίζει θέση στο βάθρο, αλλά σίγουρα στις καρδιές του κοινού, που την «έραναν» με εκκωφαντικό χειροκρότημα

Παραολυμπιακούς Αγώνες: Αποθεώθηκε η 12χρονη Αρετή Σπυρίδου

Η 12χρονη Αρετή, διαγωνιζόμενη στο Ύπτιο, αποτελούσε τη νεότερη συμμετοχή από το lineup στη διοργάνωση, και τα έδωσε όλα τερματίζοντας στην 6η θέση, στην πρώτη της εμφάνιση

Εδώ και δύο χρόνια ασχολείται με την κολύμβηση, την οποία γνώρισε μέσω της φυσικοθεραπείας της, αλλά και του προσωπικού της «ήρωα», του παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη

Η Αρετή μπορεί να έμεινε πίσω στην κούρσα, αλλά το κοινό περίμενε την μικρή να τερματίσει για να ξεσπάσει σε χειροκρότημα και ζητωκραυγές, για την τεράστια προσπάθειά της.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια, συμμετείχε στη δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μέτρων ύπτιο S2 και τερμάτισε στην 6η θέση με επίδοση τρία λεπτά, 45 δευτερόλεπτα και 65 εκατοστά

Μόλις 12 χρονών και κάνει την Ελλάδα περήφανη: H Αρετή είναι η νεότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής

Η Αρετή Σπυρίδου, σε ηλικία μόλις 12 ετών, διαγράφει ήδη μια εντυπωσιακή πορεία στον αθλητισμό, καθώς είναι η νεότερη αθλήτρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024: Μόλις 12 χρονών και κάνει την Ελλάδα περήφανη

Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο δημοτικό σχολείο και ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο άθλημα της κολύμβησης.

Συγκεκριμένα, θα αγωνιστεί στα 50 και 100 μέτρα ύπτιο, προσβλέποντας σε μια εντυπωσιακή παρουσία και επίδοση στους επερχόμενους αγώνες.

Με την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η προσοχή στρέφεται στους επερχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Η ελληνική αποστολή, η οποία θα περιλαμβάνει συνολικά 37 αθλητές, θα συμμετάσχει σε 10 διαφορετικά αθλήματα.

Μέσα σε αυτήν την ομάδα, ξεχωρίζει η 12χρονη Αρετή Σπυρίδου, η οποία είναι η νεότερη αθλήτρια της ελληνικής παραολυμπιακής αποστολής. Η Αρετή ολοκλήρωσε μόλις φέτος τις σπουδές της στο δημοτικό σχολείο και προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στους αγώνες, με στόχο να διακριθεί και να κατακτήσει ένα μετάλλιο στο Παρίσι.

Μέσα από ένα συγκινητικό αφιέρωμα της εκπομπής Συνδέσεις του ERTNEWS, η νεαρή Αρετή Σπυρίδου μοιράστηκε τις σκέψεις της και τις προετοιμασίες της για τους επερχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η 12χρονη αθλήτρια, που αποτελεί τη μικρότερη ηλικιακά συμμετοχή της ελληνικής αποστολής, εξήγησε ότι αφοσιώνεται πλήρως στην προπόνηση με στόχο την κατάκτηση ενός μετάλλιου. Παρά την ηλικία της, η Αρετή δηλώνει ήρεμη, χαρούμενη και βαθύτατα ευγνώμονη για την ευκαιρία που της δίνεται να συμμετάσχει σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Η Αρετή, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη και ανήκει στην ομάδα του Ηρόδικου, κατέχει τον τίτλο της πρωταθλήτριας στα 50 μέτρα ύπτιο στην κατηγορία S1. Θα είναι μία από τις 13 Ελληνίδες αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, φέρνοντας ελπίδες και υπερηφάνεια στην εθνική αποστολή.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Απάντησε με 7 λέξεις ο Φώτης Σεργουλόπουλου σε Σεφερλή και Τσαβαλιά και τους έβαλε στη θέση τους

Ελληνίδα TikToker με 500.000 ακόλουθους, έγινε Μοναχή με το Όνομα “Υπομονή”

Η βάπτιση του εγγονού της Χριστίνας Λαμπίρη με νονό τον άντρα της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ