Η ημέρα των Χριστουγέννων πλησιάζει κι αν είσαι εσύ αυτή που θα ανοίξει το σπίτι της σε συγγενείς και φίλους για να δειπνήσετε όλοι μαζί παρέα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου δίνει την καλύτερη συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα, ένα πιάτο που δεν λείπει με τίποτα από το τραπέζι την συγκεκριμένη ημέρα.
Αν στο κεφάλι σου η διαδικασία μοιάζει βουνό, η αγαπημένη μας μαγείρισσα στο παρακάτω βίντεο σου δείχνει πως να την κάνεις… παιχνιδάκι!
1 γαλοπούλα (περίπου 4 κιλά)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ. βούτυρο Lurpak
2 κλων. θυμάρι
1/2 πορτοκάλι (ξύσμα)
2 κ.σ. σχοινόπρασο
50 γρ. βούτυρο Lurpak
200 γρ. κιμά ανάμικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
30 ml κονιάκ
5 δαμάσκηνα
5 κάστανα (βρασμένα)
5 βερύκοκα
1 μήλο
2 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
1/2 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
1 φλ. καρέ από μπαγιάτικο ψωμί
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για να σιγουρευτούμε ότι είναι έτοιμη, μπήγουμε σουβλί στο μπούτι. Αν το υγρό που τρέχει είναι αχνό ροζ, σημαίνει ότι θέλει επιπλέον ψήσιμο. Αν βγαίνει διάφανο, είναι έτοιμη.
StoriesΔεν το ήξερε κανείς: Αuτή τη δουλειά έκανε πριν γίνει αστυνομικός ο Γιώργος Καλιακμάνης – Η καταγωγή για την οποία είναι περήφανοςMedia«Η Μαρία έκανε ένα λάθος και το πληρώνει μέχρι τώρα!»: Σπάει την σιωπή του 15 χρόνια μετά ο Φώτης Σεργουλόπουλος
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Σμυρνέικα σουτζουκάκια – τα ωραιότερα που θα έχετε ποτέ φτιάξει