Δραματική ήταν η κατάθεση του διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών. Ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ (1996-2005), Χρήστος Τσίτουρας, ζήτησε να γίνουν τώρα κάποια πράγματα στην πολιτική αεροπορία, εκφράζοντας τον φόβο για «αεροπορικά Τέμπη».
Ο Χρήστος Τσίτουρας κλήθηκε στην Εξεταστική για Τέμπη με την ιδιότητα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ και κατέθεσε πως, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία, δύο ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν μέσα του:
«Το πρώτο όταν άκουσα ότι η ΕΡΓΟΣΕ ευθύνεται… Το δεύτερο είναι, και το έχω αναφέρει στους υπουργούς μου, δεκάδες φορές μέχρι και πρόσφατα, διότι δύο εβδομάδες τώρα, είχαμε έλεγχο από τον διεθνή οργανισμό πολιτικής αεροπορίας, από το Μόντρεαλ, υπό τον ΟΗΕ, για τα θέματα ασφαλείας στις αερομεταφορές».
«Η λέξη που χρησιμοποιώ πολλές φορές είναι προς Θεού να προχωρήσουμε γρήγορα σε κάποιους τομείς, να μην έχουμε τα αεροπορικά Τέμπη. Δυστυχώς…», είπε.
MediaΝέο διαζύγιο-Boμβα: Διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός χώρισε τον πατέρα του παιδιού της-Τη βλέπουμε κάθε μέρα στη Νο1 σειρά της τηλεόρασηςLifestyleΓέμισε ο τόπος μπαλόνια, ήρθε και το 7: Μεγάλες χαρές για Σπανούλη – Χοψονίδου μετά από 6 παιδιά
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο και μετά το δυστύχημα των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, τόσο η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚ) όσο και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προχώρησαν σε κινήσεις για να δηλώσουν την αγωνία τους και να ζητήσουν από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Τότε είχαν μιλήσει για σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού, εξαντλητικές υπερωρίες και τεχνολογικά συστήματα παρωχημένης τεχνολογίας, εκφράζοντας τον φόβο για κάποιο δυστύχημα και καταγγέλλοντας ότι «δύο χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου (Κ. Αχ. Καραμανλής) ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές ενίοτε μπορούν να αποβούν μοιραίες».
Επίσης, στις 14 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε τη διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας αποστέλλοντας προειδοποιητική επιστολή για μη συμμόρφωση της χώρας με τους κανόνες της Ε.Ε. σχετικά με τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων εποπτείας στον τομέα της ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας και την επαλήθευση της συμμόρφωσης των φορέων εκμετάλλευσης αερομεταφορών, καθώς και για μη συμμόρφωση με τους κανόνες της Ε.Ε. σχετικά με την πιστοποίηση των αεροδρομίων.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα