Ένας έμπειρος χάκερ, ο οποίος αξιοποιεί τις ικανότητές του για θετικούς σκοπούς, έχει αποκαλύψει τους συνδυασμούς κωδικών πρόσβασης που πρέπει να αποφεύγονται αν θέλετε να διασφαλίσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και τα χρήματά σας.
Η διαδικτυακή παραβίαση μπορεί να ανατρέψει τη ζωή σας. Από την πλήρη αφαίρεση χρημάτων από τον τραπεζικό σας λογαριασμό μέχρι την απώλεια πρόσβασης στους λογαριασμούς σας στο Instagram ή στο Facebook.
Μη βάλετε ποτέ αυτούς τους κωδικούς
Για το 2024, αναμένεται το κόστος από εγκλήματα στον κυβερνοχώρο να φτάσει το ανησυχητικό ύψος των 7 εκατομμυρίων λιρών.
Η προοπτική επίσης φαίνεται δύσκολη, καθώς οι επίσημες προβλέψεις αναφέρουν ότι οι κυβερνοεγκληματικές δραστηριότητες θα αυξηθούν, με ετήσια αύξηση 15% τα επόμενα δύο χρόνια.
Ένας από τους πιο απλούς τρόπους με τους οποίους οι χάκερ αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικές οικονομικές πληροφορίες είναι μέσω ακατάλληλων και πολύ απλών κωδικών πρόσβασης. Εάν ακόμα χρησιμοποιείτε τον γνωστό κωδικό «123», θα ήταν καλό να το επανεξετάσετε.
ΕλλάδαΜόλις μαθεύτηκε: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του Μανούσου Μανουσάκη – Έφυγε σε ηλικία 74 ετώνΕλλάδαΑνείπωτη θλίψη! Πέθανε ο Μανούσος Μανουσάκης
Ο Joe Cockroft είναι ηθικός χάκερ στο NEBRC και έχει ειδικευτεί στην εκπαίδευση για την παραβίαση σύνθετων συστημάτων, εστιάζοντας στον τρόπο που οι κυβερνοεγκληματίες εκτελούν επιθέσεις.
Οι κωδικοί που πρέπει να αποφύγετε
Ο ίδιος εξηγεί: «Η χρήση αναγνωρίσιμων πληροφοριών, όπως η αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα, τα ονόματα των μελών της οικογένειας ή η πόλη στην οποία ζείτε, μπορεί να διευκολύνει τον εντοπισμό των κωδικών πρόσβασης σας.
«Ενώ αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι εύκολο να τις θυμάστε, μπορεί επίσης να είναι εύκολο για τους χάκερ να τις ανακαλύψουν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα εξερεύνησης των προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
«Καλό παράδεισο να έχεις»: Σπαραγμός και βαθειά θλίψη για την Ιφιγένια Τζόλα από την «Γη της Ελιάς»