Αν και το air fryer έχει γίνει η νέα αγαπημένη συνήθεια όλων, υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε αυτή την συσκευή.
To Air Fryer (φριτέζα αέρος) προσφέρει εύκολο, γρήγορο και υγιεινό μαγείρεμα και έχει γίνει ο αγαπημένος τρόπος μαγειρέματος.
Ωστόσο, ενώ το Air Fryer χρησιμοποιείται για την παρασκευή των περισσότερων γευμάτων, ορισμένες συνταγές και υλικά που απαιτούν ακριβές ψήσιμο, χαμηλές και αργές θερμοκρασίες, δεν είναι κατάλληλες για να μαγειρευτούν από την πανίσχυρη φριτέζα αέρα, σύμφωνα με το cnet.com.
Μπριζόλα
Η μπριζόλα ξαναθερμαίνεται καλά στη φριτέζα αέρα, αλλά δεν είναι καλό μέρος για να ψηθεί για πρώτη φορά. Τα καλάθια της φριτέζας ζεσταίνονται αλλά η θερμοκρασία δεν είναι αρκετή για να δώσουν στο εξωτερικό μέρος της μπριζόλας τη σωστή φωτιά και ψήσιμο.
Ακόμη και οι πιο λιπαρές μπριζόλες δεν βγαίνουν τόσο καλά σε σύγκριση με όταν μαγειρευτούν σε τηγάνι ή γκριλ.
Στήθος κοτόπουλου
Οι φτερούγες κοτόπουλου, οι μηροί και τυχόν άλλα κομμάτια με κόκαλο είναι ιδανικά για τη φριτέζα αέρα. Το στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, ωστόσο, δεν έχει πολύ λίπος και θα στεγνώσει εύκολα.
Μπορείτε να το δοκιμάσετε με λίγο κουρκούτι αυγού και τριμμένη φρυγανιά, ωστόσο τα στήθη κοτόπουλου που μαγειρεύονται στη φριτέζα συχνά βγαίνουν στεγνά ή και λαστιχένια.
ΕλλάδαΑφαίρεση διπλώματος και τσουχτερό γι ́αυτό το λόγο μέσα στο αυτοκίνητο – 1 στους 2 Έλληνες θα την «πατήσει»LifestyleEKTAKTO: Τεράστιο πένθος στην μουσική σκηνή! Βρέθηκε νεκρός ένας θρύλος!
Σπανάκι και φυλλώδη χόρτα
Τα φυλλώδη πράσινα είναι ένα μεγάλο «όχι» όταν πρόκειται για μαγείρεμα στο Air Fryer. Ο ζεστός αέρας θα κάνει τραγανά τα περισσότερα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο πολύ περισσότερο από οτιδήποτε θα θέλατε να τα φάτε.
Ακάλυπτο μπρόκολο
Εάν τυλίξετε το μπρόκολο σε αλουμινόχαρτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα αέρα για να το ψήσετε εύκολα και γρήγορα. Αν όμως το αφήσετε ακάλυπτο και εκτεθειμένο στον ζεστό αέρα και θα καταλήξετε με τσιγαρισμένα άκρα μπρόκολου, που κάθε άλλο παρά νόστιμα θα είναι.
Oστρακοειδή
Τα οστρακοειδή όπως τα μύδια, χρειάζονται υγρά για να μαγειρευτούν χωρίς να στεγνώσουν. Επίσης, ψήνονται πολύ εύκολα, κάτι που μπορεί να τα κάνει λαστιχένια. Αποφύγετε τη φριτέζα αέρος όταν μαγειρεύετε τα οστρακοειδή.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Η κόρη του Δημήτρη Σούρα τον αποχαιρετά με μία ανάρτηση – «Θα ‘μαστε μαζί στο θάνατο και στη ζωή»
Ναυτικός εντοπίστηκε νeκρός στο Λιμάνι
Σοκ και θρήνος: Νeκρός στα 35 του, πασίγνωστος ηθοποιός, μόλις μαθεύτηκε από τι πέθανε