Γλυκό δροσερό, εύκολο και αναζωογονητικό, ιδανικό για επιδόρπιο αλλά και μαζί με το απογευματινό μας ρόφημα.
Υλικά
400 γρ. (2 κούπες) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1½ κούπα ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
600 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
3 πακέτα σαβαγιάρ
6 κουτ. σούπας κονιάκ
2-3 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
ΕλλάδαΔύσκολες ώρες τώρα για Κασσελάκη και Τάιλερ – Έμαθαν τα άσχημα νέα λίγες μέρες μετά τον γάμο τους – Πακετάρουν και φεύγουν πίσω για Αμερική;ΕλλάδαΉττα Στέφανου Κασσελάκη – Πέρασε η πρόταση μομφής – Τον τελειώσαν από πρόεδρο του κόμματος
2½ κούπες γάλα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική (προαιρετικά)
λίγη τριμμένη σοκολάτα για την επιφάνεια.
Διαδικασία
Για το πανεύκολο τιραμισού χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους. Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε έπειτα το τυρί λίγο λίγο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κονιάκ με την ποσότητα του καφέ που επιθυμούμε, προσθέτουμε το γάλα και, αν θέλουμε, βάζουμε και τη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε καλά.
Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και τα στρώνουμε σε πυρέξ περίπου 24 x 34 εκ. Αφού καλύψουμε τον πάτο του πυρέξ, στρώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ τη μισή ποσότητα της κρέμας. Βάζουμε ακόμα μία στρώση σαβαγιάρ –και αυτά βουτηγμένα στο μείγμα με το γάλα– και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Σκορπίζουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα στην επιφάνεια του τιραμισού και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Πιστή στις παράδοσεις: Η Αντελίνα Βαρθακούρη έφτιαξε τα πιο νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια και ζηλέψαμε