Οι γιαγιάδες ξέρουν τα καλύτερα μυστικά για όλα τα φαγητά. Αυτό είναι γεγονός. Κάνουν τα φαγητά να ξεχωρίζουν.
Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία “κλειδιά” που θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί…Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.
Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον “μαλακώνει”. Το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστε μια αλλαγή, ακόμα και στα αγαπημένα μας πιάτα.
Ο Dave Hax μας δείχνει έναν απλό τρόπο, κάνοντας απλά μια τρύπα στην μέση του μπιφτεκιού και προσθέτοντας ένα υλικό.
μισό κιλό κιμά
κόλιαντρο
1 μεσαίο κρεμμύδι
2 αβγά
1 κ.σ. Λάδι
1 κ.σ. Μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι
Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Πάρτε λίγο κιμά και ζυμώστε ένα μπιφτέκι. Στην συνέχεια πάρτε ένα μικρό ποτήρι και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού.
Προσέξτε το «δαχτυλίδι» να είναι αρκετά χοντρό, ώστε να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα. Το επόμενο βήμα θα απογειώσει το μπέργκερ σας. Δείτε στο βίντεο τι κάνει ο Dave Hax και πώς να ετοιμάσετε το ολόκληρο το μπέργκερ.
ΕλλάδαΈρχεται «λουκέτο» σε όλη τη χώραLifestyleΏρες αγωνίας για την Καίτη Φίνου – “Δυστυχώς”
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Τότε που τρώγαμε ζυμωτό χωριάτικο ψωμί ψημένο στον ξυλόφουρνο του χωριού
Της πέρασαν χειροπέδες: 40χρονη γιαγιά άφησε το 2,5 ετών εγγόνι της να περιφέρεται μόνο του
Μπιφτέκια σαν αφρός: Η κίνηση μετά το ζύμωμα που οδηγεί στην απόλυτη επιτυχία