Το μιλφέιγ είναι ένα γλυκό που όλοι λατρεύουν. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι δροσιστική. Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή που έχει εντυπωσιάσει πολύ κόσμο! Έχει γαλέτες και σαντιγί, είναι πεντανόστιμο, ελαφρύ και μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Θα θέλετε να τρώτε κάθε μέρα! Η συνταγή προέρχεται από τον Πέτρο Συρίγο.
3 πακέτα γαλέτα (cream crackers)
1200 ml γάλα
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
40 γρ αλεύρι
40 γρ κόρν φλάουρ
6 κρόκοι αυγών
70 γρ βούτυρο παγωμένο
600 ml κρέμα γάλακτος 35%
3 κτς ζάχαρη άχνη
Γαλέτα τριμμένη (cream crackers)
Ζάχαρη άχνη
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Στη συνέχεια το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα
ΕλλάδαΑφαίρεση διπλώματος και τσουχτερό γι ́αυτό το λόγο μέσα στο αυτοκίνητο – 1 στους 2 Έλληνες θα την «πατήσει»LifestyleEKTAKTO: Τεράστιο πένθος στην μουσική σκηνή! Βρέθηκε νεκρός ένας θρύλος!
Στο τέλος όταν δέσει αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε λίγο στην άκρη.
Σε ένα τετράγωνο πυρέξ που έχουμε ή ταψί στρώνουμε μια στρώση από γαλετες.
Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα προσεκτικά όχι να την ρίξουμε με δύναμη γιατί θα μας χαλάσει το σχέδιο στις γαλέτες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλη μια στρώση με γαλέτες (cream crackers).
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε την σαντιγί.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτουμε και τις 2 κτς ζάχαρη άχνη, την απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση με γαλέτες που κάναμε.
Τέλος τρίβουμε γαλέτες από πάνω από την σαντιγί και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.
Το γλυκό αυτό είναι δοκιμασμένο και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Πιστέψτε μας, θα σας ενθουσιάσει.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Σαρακοστιανή συνταγή της τεμπέλας: Χταποδάκι ψημένο στο αλουμινόχαρτο έτοιμο στο πεντάλεπτο