Το μιλφέιγ είναι ένα γλυκό που όλοι λατρεύουν. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι δροσιστική. Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή που έχει εντυπωσιάσει πολύ κόσμο! Έχει γαλέτες και σαντιγί, είναι πεντανόστιμο, ελαφρύ και μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Θα θέλετε να τρώτε κάθε μέρα! Η συνταγή προέρχεται από τον Πέτρο Συρίγο.
Υλικά για το εύκολο μιλφέιγ
3 πακέτα γαλέτα (cream crackers)
1200 ml γάλα
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
40 γρ αλεύρι
40 γρ κόρν φλάουρ
6 κρόκοι αυγών
70 γρ βούτυρο παγωμένο
Για την σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος 35%
3 κτς ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα
Γαλέτα τριμμένη (cream crackers)
Ζάχαρη άχνη
LifestyleΈγινε γνωστό μετά τον θάνατο του: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του Δημήτρη Ήμελλου, δεν το γνωρίζαμεΕλλάδαΣκοτώθηκε ο Σήφης
Εκτέλεση του εύκολου μιλφέιγ
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Στη συνέχεια το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα
Στο τέλος όταν δέσει αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε λίγο στην άκρη.
Σε ένα τετράγωνο πυρέξ που έχουμε ή ταψί στρώνουμε μια στρώση από γαλετες.
Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα προσεκτικά όχι να την ρίξουμε με δύναμη γιατί θα μας χαλάσει το σχέδιο στις γαλέτες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλη μια στρώση με γαλέτες (cream crackers).
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε την σαντιγί.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτουμε και τις 2 κτς ζάχαρη άχνη, την απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση με γαλέτες που κάναμε.
Τέλος τρίβουμε γαλέτες από πάνω από την σαντιγί και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.
Βίντεο με το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου
Το γλυκό αυτό είναι δοκιμασμένο και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Πιστέψτε μας, θα σας ενθουσιάσει.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Το κόλπο για να φτιάξετε νόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ούτε μια σταγόνα λάδι
Πως να φτιάξετε ρύζι όπως στα ξενοδοχεία
Ούτε ψωμί, ούτε πελτές: Αυτό ήταν το μυστικό της γιαγιάς για κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά