ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπράβο Άκη Πετρετζίκη: Έφτιαξε γιγαντιαίο γλυκό με την Ελληνική σημαία για την 28η Οκτωβρίου και μας λέει την συνταγή

Ανάγνωση: 2'

Ο Άκης Πετρετζίκης πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά και δημιούργησε μια μοναδική συνταγή με ελληνική σημαία λόγω της 28ης Οκτωβρίου που είμαστε σίγουροι πως θα γίνει ανάρπαστη.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο. Μόλις απορροφηθούν τα αυγά προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μπολ.

Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με ένα κουτάλι και αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στον κάδο.

Με απαλές κυκλικές κινήσεις ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα. Καλύπτουμε με μία λαδόκολλα ένα ταψί 30×40 εκ. βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα του κάδου στο ταψί. Απλώνουμε με μία σπάτουλα ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε για 13-15 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο. Το μπισκότο μας θα είναι πολύ μαλακό. Όσο κρυώνει θα σφίγγει.

Αφήνουμε για 1-2 ώρες να κρυώσει εντελώς.

Για τη διακόσμηση

Υπολογίζουμε την επιφάνεια της τούρτας και χωρίζουμε σε 9 ίσες γραμμές (5 μπλε – 4 λευκές) και ένα σταυρό όπως ακριβώς είναι και η ελληνική σημαία.

Βάζουμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σχηματίζουμε γραμμές με τη σαντιγί (όπου λευκές γραμμές) και στοιχίζουμε τα μύρτιλα το ένα δίπλα στο άλλο (όπου μπλε γραμμές).

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μαλακές μπριζόλες λεμονάτες στον φούρνο: Μια εύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο καλύτερος χαζομπαμπάς: Ο Άκης Πετρετζίκης ετοίμασε αυτό το πρωινό στον γιο του για το σχολείο και αποθεώθηκε από όλους

Χωρίς γάλα, αυγά, λευκή ζάχαρη: Ο Άκης «τάπωσε» όλους τους ζαχαροπλάστες, έφτιαξε παγωτό με μόνο ΤΡΙΑ υλικά

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ