ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπιφτέκια σαν αφρός: Η κίνηση μετά το ζύμωμα που οδηγεί στην απόλυτη επιτυχία

Ανάγνωση: 2'

Ετοιμάστε τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια που θα κάνουν τους μικρούς και τους μεγάλους να ξετρελαθούν! Και για να γίνει η απόλαυση ακόμα πιο… ελληνική, δοκιμάστε τα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί φέτα.

Μπιφτέκια σαν αφρός: Αυτά τα tips θα απογειώσουν τα μπιφτέκια σας!

Πριν δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής δείτε δύο σημαντικά tips για επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρώτον: Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα με τον κιμά για να μη βγουν σφιχτά τα μπιφτέκια.

Δεύτερον: Για να βγάλουμε τον αέρα από τα μπιφτέκια και να τα κάνουμε ακόμα πιο αφράτα, όταν τα πλάθουμε “παίζουμε” το κάθε μπιφτέκι λίγο στα χέρια μας, πετώντας το σαν μπαλάκι από τη μία παλάμη στην άλλη.

Η συνταγή για τα μπιφτέκια:

Υλικά:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σε θερμοκρασία δωματίου

500 γρ. κιμά χοιρινο, σε θερμοκρασία δωματίου

½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 αυγά medium

½ κ.γ. ρίγανη ξερή

1 κρεμμύδι, πολτοποιημένο στο μούλτι

3 φέτες ψωμί του τόστ, θρυμματισμένο

200 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Φορώντας γάντια μιας χρήσης, αδειάζουμε τους δύο κιμάδες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε μέσα το μαϊντανό, τα αυγά, τη ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια, το ρίχνουμε στο μούλτι και το πολτοποιούμε πολύ καλά.

Βάζουμε τις φέτες ψωμί του τόστ σε ένα μπολ, αδειάζουμε από πάνω το πολτοποιημένο κρεμμύδι και πιέζοντας τα υλικά με τα χέρια μας μουλιάζουμε το ψωμί στα υγρά του κρεμμυδιού.

Προσθέτουμε το μουλιασμένο ψωμί με το κρεμμύδι στο μπολ με τον κιμά και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια μας.

Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το πλάθουμε σε μπιφτέκια.

Για τα μπιφτέκια που θέλουμε να γεμίσουμε με τυρί, παίρνουμε μία μικρή ποσότητα μείγματος, την πλάθουμε σε μπιφτέκι, προσθέτουμε το τυρί, προσθέτουμε και άλλο από το μείγμα και πλάθουμε πάλι σε μπιφτέκι.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να καραμελώσουν.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μαζί με τυροκαυτερή, τηγανητές πατάτες, ρίγανη και τριμμένο τυρί από πάνω.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μοσχομυρίζει όλη η γειτονιά: Το “μυστικό”της γιαγιάς – Αυτό έβαζε στον κιμά και έκανε τα μπιφτέκια “αφρό”

Εύκολα και νόστιμα: Η συνταγή για τα πιο αφράτα μπιφτέκια- Όλοι θα “παραμιλάνε”

Μπιφτέκια της γιαγιάς Τασίας: Το κόλπο για να μη στεγνώνουν στο ψήσιμο και να είναι ζουμερά σαν λουκούμι

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ