Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα από την Μακεδονία
Προετοιμασία: 10´
Μαγείρεμα: 1½ ώρα
Μερίδες: 4
1 κιλό χοιρινό από σπάλα
100 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τα κυδώνια
150 ml κρασί κόκκινο
3 κυδώνια
2 καρότα, κομμένα σε κύβους
10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. σούπας πελτέ
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας
4-5 κόκκους μπαχάρι
4-5 κεδροκούκουτσα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένω καλά το κρέας, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνω καλά. Το τυλίγω σε ρολό και το δένω με σπάγγο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζω το κρέας και το σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις μεριές. Το μεταφέρω σε ένα πιάτο και επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα (μαζί με τα ζουμάκια που έχουν συγκεντρωθεί στο πιάτο) και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και όσο ζεστό νερό χρειάζεται μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 1 ώρα.
Η σεφ Ντίνα Νικολάου, γνωστή για τον δημιουργικό της προσανατολισμό και την εκλεκτή της γαστρονομική αισθητική, φέρνει πάντα τη μαγεία της γεύσης στα πιάτα της καθημερινότητας. Στο βιβλίο της «Dina’s Bakery, My best recipes» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ θα βρείτε διαχρονικά αγαπημένες συνταγές με κοινά στοιχεία το αλεύρι και το μεράκι που περνούν από γενιά σε γενιά
Media“Πιάσαμε πάτο” Δύσκολες ώρες για την Άντζελα Γκερέκου και την κόρη της, ανακοίνωσε τα δυσάρεσταLifestyleΤρία χρόνια μετά την κορούλα: Έσκασαν τα ευχάριστα για Εύα Καϊλή – Φραντζέσκο Τζιόρτζι, όλοι τους εύχονται
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Σαρακοστιανή συνταγή της τεμπέλας: Χταποδάκι ψημένο στο αλουμινόχαρτο έτοιμο στο πεντάλεπτο