Ανάρπαστα έχουν γίνει τα παρακάτω κρουασανάκια. Η συνταγή έχει καθηλώσει μικρούς και μεγάλους.
Ασπραδια 1
Ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Νερό 90 ml χλιαρό προς ζεστό
Σπορέλαιο 50 ml
Γάλα Φρέσκο 200 ml ζεστό
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 560 γραμμάρια
Ξερή Μαγιά 1 φακελάκι
Για τη γέμιση
Φέτα 400 γραμμάρια περίπου
Για το άλειμμα
Κρόκους Αυγού 3
Νερό 1-2 κουταλιές της σούπας
Για τα φύλλα
Βουτυρο 150 γραμμάρια περίπου λιωμένο
LifestyleΣkοτώθηκε σε τροχαίο ο γιος διάσημης Ελληνίδας δημοσιογράφουLifestyleΕΚΤΑΚΤΟ: Λεωφορείο έπεσε σε φαράγγι και έχασαν τη ζωή τους πάνω από 20 άτομα
Τα κρουασανάκια είναι υπέροχα αλλά για να μπορούν να τα απολαύσουν και χωρίς τύψεις τα παιδιά, τότε θα προτιμήσουμε τα αλμυρά. Η Τζένη Τσανακτσίδου μας δείχνει την δική της υπέροχη συνταγή για αλμυρά κρουασάν με φέτα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά τόσο για το σχολείο όσο και για το παιδικό πάρτι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και το ασπράδι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το νερό και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
Τότε ρίχνουμε το ζεστό φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα. Προσθέτουμε 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και βάζουμε πάνω στον αλευρωμένο πάγκο την ζύμη. Την ζυμώνουμε αλευρώνοντας τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία λεία και αφράτη ζύμη. Λαδώνουμε το μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Την λαδώνουμε από πάνω και την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στη συνέχεια βάζουμε την ζύμη και πάλι στον πάγκο και την κόβουμε σε 10 ίσα κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλίτσες. Τις σκεπάζουμε για 15 λεπτά και συνεχίζουμε ανοίγοντας όλες τις μπαλίτσες σε μικρά φυλλαράκια.
Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα. Τα σκεπάζουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα ανοίγουμε ένα φύλλο. Αυτό το φύλλο το κόβουμε σε ίσα τρίγωνα κομμάτια και βάζουμε σε κάθε τρίγωνο, στην άκρη του, από 1 κουταλιά της σούπας περίπου θρυμματισμένη φέτα.
Κλείνουμε και τοποθετούμε τα κρουασάν σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και αλείφουμε τα κρουασάν με ένα πινέλο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτά τα περνάμε με επιπλέον λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιώντας και πάλι ένα πινέλο.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Σαρακοστιανή συνταγή της τεμπέλας: Χταποδάκι ψημένο στο αλουμινόχαρτο έτοιμο στο πεντάλεπτο