Αυτή η συνταγή για μπιφτέκια είναι πραγματικά μοναδική και θα κάνει όλους σας τους καλεσμένους να παραμιλάνε. Είναι εύκολα, απολαυστικά αλλά και χορταστικά.
Η συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή για ζουμερά, μαμαδίστικα μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά θα έχει εγγυημένη επιτυχία, καθώς η παρασκευή της είναι απλούστατη και ο συνδυασμός υλικών δημιουργεί μία τέλεια ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων.
Το μαγείρεμα στο σχαροτήγανο θα απογειώσει τόσο την υφή του μπιφτεκιού όσο και τη γεύση, δίνοντας μία ελαφριά αίσθηση καπνίλας.
1 κιλό κιμάς
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκ. σκόρδο τριμμένες (προαιρετικά)
2 ντομάτες τριμμένες
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Βάζουμε σε ένα μούλτι το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς τα σπόρια τους (μόνο τη σάρκα δηλαδή), το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Αφού τα αλέσουμε καλά, τα ρίχνουμε πάνω απ’ τον κιμά, τον οποίο έχουμε βάλει σε ένα βαθύ μπωλ.
Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας το μουσκεμένο ψωμί και το τρίβουμε μέσα στο μπωλ του κιμά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ρίγανη και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πριν το ψήσιμο, σχηματίζουμε παραδοσιακα μπιφτέκια ίδιου μεγέθους.
Ψήστε τα στο σχαροτήγανο ή σχάρα. Είναι σημαντικό να ζεστάνετε καλά τη σχάρα και να την αλείψετε με ένα κομμάτι μπέικον πριν τοποθετήσετε τα μπιφτέκια.
Ψήνετε τους σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.
ΕλλάδαΑνείπωτη θλίψη! Πέθανε ο Μανούσος ΜανουσάκηςLifestyleΔύσκολες ώρες για την Βασίλισσα των Χαλιών, Δέσποινα Μοιραράκη
Κλείνοντας, περιμένουμε τις εντυπώσεις σας! Καλή όρεξη!
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Μπιφτέκια σαν αφρός: Η κίνηση μετά το ζύμωμα που οδηγεί στην απόλυτη επιτυχία
Σαρακοστιανή συνταγή της τεμπέλας: Χταποδάκι ψημένο στο αλουμινόχαρτο έτοιμο στο πεντάλεπτο