Η κοτόσουπα είναι από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι Είναι άχαστο φαγητό και τώρα που κάνει κρύο είναι ιδανικό!
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο καρότο, σε κύβους
1 λίτρο και 350 ml ζωμό κοτόπουλου
2 φύλλα δάφνης
Ξύσμα ½ λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι μακρόσπερμο, ξεπλύνετε πρώτα
Χυμός από 1-2 λεμόνια
2 αυγά, διαχωρισμένα τα ασπράδια από τον κρόκο
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο, τεμαχισμένο
Προσθέστε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και ρίξτε τα κρεμμύδια. Αφήστε τα να μαλακώσουν για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και τα καρότα και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
Αυξήστε τη φωτιά και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου. Αφήστε το να σιγοβράσει. Στη συνέχεια, μειώστε ξανά τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέστε το ρύζι, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατέψτε τα πάντα και σκεπάστε τα. Αφήστε το ρύζι για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Φτιάξτε το μείγμα αυγών χτυπώντας τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, χτυπήστε τους κρόκους και στη συνέχεια τον χυμό λεμονιού.
Χτυπήστε σιγά-σιγά 3 μεγάλες κουταλιές από τον ζωμό στο μείγμα των αυγών (βεβαιωθείτε ότι ο ζωμός δεν είναι καυτός σε αυτό το σημείο). Αυτό θα σας βοηθήσει να το φέρετε σε θερμοκρασία.
Ανακατέψτε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το κοτόπουλο και ζεστάνετε για μερικά λεπτά μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή θερμοκρασία. Μην σιγοβράσετε ή φέρετε σε βρασμό, καθώς η σούπα μπορεί να πήξει.
Σερβίρετε αμέσως με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μπόλικο μαύρο πιπέρι.
Lifestyle2 χρόνια μετά το χαμó του άντρα της: Νέο βήμα στη προσωπική ζωή της Δέσποινας Μοιραράκη, σuμφωνούν οι γιοι τηςΕλλάδαΣοκ – Έφυγε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής πολύ νωρίς
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Σαρακοστιανή συνταγή της τεμπέλας: Χταποδάκι ψημένο στο αλουμινόχαρτο έτοιμο στο πεντάλεπτο