Faceapp: Την νέα εφαρμογή Faceapp, την έχουν κατεβάσει περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όλο αυτό, για να δουν πως θα μοιάζουν όταν γεράσουν. Ωστόσο υπάρχουν κίνδυνοι με την χρήση της εφαρμογής που θα έπρεπε να αναλογιστείτε πριν την χρησιμοποιήσετε.
Faceapp: Έγινε αμέσως viral
Είναι η νέα μανία στα social media που έγινε viral σε χρόνο ρεκόρ. Το concept πίσω από το FaceApp ήταν πολύ απλό: Πώς θα μοιάζω όταν μεγαλώσω; Πάνω από 150 εκατ. άνθρωποι “κατέβασαν” σε μόλις ένα 24ωρο την εφαρμογή που ξετρέλανε τους πάντες, προκειμένου να μοιραστούν με τους διαδικτυακούς τους φίλους, εικόνες από το μακρινό μέλλον.
Faceapp: Παραχώρησαν και όλα τους τα προσωπικά δεδομένα μαζί με τις φωτογραφίες
Το Forbes όμως επισημαίνει και μια μικρή λεπτομέρεια, που από τους περισσότερους χρήστες μέσα στον ενθουσιασμό τους, πέρασε απαρατήρητη. Μαζί με τις φωτογραφίες, παραχώρησαν και όλα τους τα προσωπικά δεδομένα στην εφαρμογή. Τα οποία το FaceApp μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει, για όσο καιρό θέλει.
Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του FaceApp, οι χρήστες διατηρούν τον έλεγχο στο “περιεχόμενό” τους, στην προκειμένη δηλαδή στο πρόσωπό τους. Ωστόσο, η εφαρμογή έχει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο που έχει “ανέβει” σε αυτήν (Την αρχική φωτογραφία), όπως θέλει, όπου θέλει, για όσο καιρό θέλει.
ΕλλάδαΠέθανε ο Δημήτρης ΣούραςΕλλάδαΜόλις μαθεύτηκε: Αυτή είναι τελικά η αιτία θανάτου του Δημήτρη Σούρα Δεiτε τι του συνέβη
Faceapp: Μένει μόνο να δούμε την συνέχεια
Αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά κάτι κακό ή ανησυχητικό. Ωστόσο, η μητρική εταιρεία της εφαρμογής, η ρωσική Wireless Labs, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας όπως αυτή κρίνει και επιθυμεί. Για παράδειγμα, να αναπτύξουν έναν αλγόριθμο αναγνώρισης προσώπου, καθώς και άλλες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ίσως πλέον πρέπει όλοι μας να σκεφτόμαστε πιο υπεύθυνα το πως διαχειριζόμαστε τα διαδικτυακά προσωπικά μας δεδομένα. Πρόσφατα παραδείγματα, όπως το σκάνδαλο Facebook – Cambridge Analytica, αποδεικνύουν αν μη τι άλλο ότι τα προσωπικά μας δεδομένα, πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα με την δέουσα προσοχή και ασφάλεια.
Σύνδρομο Cushing: Αύξηση βάρους, εύκολη κόπωση, υπέρταση και αγχώδεις διαταραχές
Τα όμορφα καλοκαίρια στην Αθήνα του ’60, μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό πρότζεκτ
“Αν έχεις τέτοιο μπαμπά, τον σφίγγεις πάνω σου σαν φυλαχτό και προσεύχεσαι στο Θεό να τον προσέχει”
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα