Ποτέ πριν δεν είχα ακούσει γι’ αυτό; Δεν ήξερα πόσο σημαντικό είναι, αλλιώς θα το είχα ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό! 😮
Το κρυφό κόλπο
Ένας από τους υπαλλήλους στο κατάστημα εξήγησε ότι πρέπει πάντα να βάζουμε το κοτόπουλο που αγοράζουμε σε άλμη αμέσως μετά την αγορά 😱😱
Κάθε φορά 😲 Να γιατί 👇 👇 👇
Όταν έμαθα αυτή τη μέθοδο για πρώτη φορά, άλλαξε κυριολεκτικά τον τρόπο που προετοιμάζω το κοτόπουλο! 🐔
Η εμβάπτιση σε άλμη είναι ένα απλό, αλλά έξυπνο κόλπο που πολλοί υποτιμούν. Χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες σεφ, και τώρα είναι διαθέσιμο σε όλους όσους θέλουν να μαγειρέψουν σαν εστιατόριο.
Τι είναι ενδιαφέρον σε αυτή τη μέθοδο;
Πώς λειτουργεί;
Το αλάτι αλλάζει τη δομή των πρωτεϊνών στο κρέας, βοηθώντας να συγκρατηθεί η υγρασία. Αυτό κάνει το κοτόπουλο όχι μόνο πιο τρυφερό, αλλά αποτρέπει και το στέγνωμά του, ειδικά όταν ψήνεται ή τηγανίζεται.
Όχι μόνο αλάτι!
Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά, βότανα ή ακόμα και χυμό λεμονιού στη λύση. Για παράδειγμα, φύλλα δάφνης, σκόρδο ή πιπέρι — όλα αυτά θα δώσουν στο κοτόπουλο πιο έντονη γεύση.
Επιστημονικό γεγονός
ΕλλάδαΚαρέλιας: Το καλύτερο αφεντικό της Ελλάδας – Το ασύλλnπτο ποσό που μοiρασε φέτος στους εργαζόμενούς του και τα εξτρά δώpαPLUS«Ξαφνιάστηκαν» οι Αστρολόγοι, με αυτά τα 4 Ζώδια: «Έρχεται η καλύτερη χρονιά της ζωή τους, αλλάζει για πάντα η τúχη τους»
Η άλμη ξεκινά τη διαδικασία της ώσμωσης, χάρη στην οποία το κρέας απορροφά κυριολεκτικά την υγρασία. Το αποτέλεσμα: το κοτόπουλο παραμένει ζουμερό ακόμα και μετά από παρατεταμένο ψήσιμο.
Το μυστικό των σεφ
Πολλά εστιατόρια δεν διαφημίζουν αυτή τη μέθοδο, αλλά ακριβώς χάρη σε αυτή τα πιάτα τους είναι τόσο νόστιμα. Στην υψηλή γαστρονομία, το κοτόπουλο βυθίζεται σχεδόν πάντα σε άλμη πριν το μαγείρεμα.
Πώς να το κάνετε σωστά;
Σύνθεση της λύσης: 4 κουταλιές της σούπας αλάτι για 1 λίτρο νερού.
Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη για ελαφριά καραμελοποίηση. Προαιρετικά: μπαχαρικά, βότανα, εσπεριδοειδή.
Διαδικασία: Διαλύστε το αλάτι σε ζεστό νερό και αφήστε τη λύση να κρυώσει.
Βυθίστε το κοτόπουλο και βάλτε το στο ψυγείο για 2-6 ώρες (όσο μεγαλύτερο το κομμάτι, τόσο περισσότερο πρέπει να μαρινάρετε).
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Το γιαπωνέζικο μυστικό για να στεγνώνετε γρήγορα χοντρά ρούχα
Το υγρό πιάτων έχει 5 απίθανες χρήσεις για τις οποίες δεν είχες ιδέα
Καθαρίστε το σίδερο σας με ένα παλιό κόλπο της γιαγιάς μόνο σε 30 δευτερόλεπτα