Ο Βαγγέλης Σειληνός δεν έμεινε γνωστός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου ως “ζεν πρεμιέ”, τον θυμούνται όμως όλοι για το ταλέντο του τόσο στην υποκριτική όσο και τον χορό. Η ευπροσάρμοστη προσωπικότητά του τον βοήθησε να εξελιχθεί ως ηθοποιός και ήταν ένα από τα ονόματα που διάλεγαν συχνά σε ταινίες που περιελάμβαναν χορούς και κίνηση. Από μικρή ηλικία η αγάπη και η τάση που είχε στο χορό, φαινόταν ακόμη από τα κέντρα διασκέδασης που πήγαινε ως νεαρός, και εντυπωσίαζε τους πάντες με τις χορευτικές του ικανότητες. Έτσι και έτυχε να τον δει, ο μεγάλος χορογράφος της εποχής, Νίκος Καστρινός και αυτό αποτελεί το σημείο 0 τη ς επαγγελματικής πορείας του Βαγγέλη Σειληνού. Ο Ευάγγελος Βασιλάτος όπως λεγόταν πριν το καλλιτεχνικό του όνομα, γεννήθηκε στην Αίγινα τον Απρίλιο του 1936 αλλά θα μεγαλώσε στο κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο.
Ο Βαγγέλης Σειληνός, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Ευάγγελος Βασιλάτος, γεννήθηκε το 1938 στην Αίγινα, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, στην περιοχή του Μεταξουργείου. Από μικρός αγαπούσε τον χορό. Ως έφηβος εκφραζόταν μέσω του χορού σε κλαμπ και νυχτερινά κέντρα της εποχής. Ένα βράδυ που ο Σειληνός διασκέδαζε με την παρέα του σε κάποιο μαγαζί, τον είδε να χορεύει ο χορευτής και χορογράφος Μανώλης Καστρινός, ο οποίος εντυπωσιάστηκε και του πρότεινε να γραφτεί στη σχολή του.
Εκτός από τη σχολή του Καστρινού την οποία ολοκλήρωσε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ο ανήλικος, ακόμα, χορευτής, μαθήτευσε κοντά στους καταξιωμένους χορογράφους της εποχής, Τατιάνα Βαρούτη, Ραλλού Μάνου Άγγελο Γριμάνη. Παρόλο που οι νεότερες γενιές τον έμαθαν από τον κινηματογράφο, ο Σειληνός ξεκίνησε την καριέρα του από το θέατρο και συγκεκριμένα από την επιθεώρηση. Την πρώτη του εμφάνιση την έκανε σε ηλικία μόλις 16 ετών στην επιθεώρηση «Όσα παίρνει ο άνεμος», ενώ 3 χρόνια αργότερα έκανε και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία «η θεία απ’ το Σικάγο», με τη Γεωργία Βασιλειάδου.
Η Μαρία Ιωαννίδου, σε συνέντευξή της έχει αναφερθεί στη σχέση της με τον Βαγγέλη Σειληνό. Γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 9 ετών και όταν έγινε 17, ο χορευτής της ζήτησε να παντρευτούν. Της είπε μάλιστα πως αν δεν τον παντρευόταν, δεν θα μπορούσαν να γίνουν παρτενέρ στον χορό.
«Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε. Ήμασταν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι και μόνο κοινό μας στοιχείο ήταν ο χορός. Είχαμε έντονους καβγάδες, με έλεγε μαμόθρεφτο, έκλαιγα πολύ. Είχα ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Στα 17 και 18 δεν κάνεις παιδιά. Μετά αυτό μου στέρησε τη μητρότητα, δεν μπόρεσα να γίνω μητέρα. Δεν είχα κάποια προσοχή από τη μητέρα μου, δεν μπορούσα να της τα πω. Μου έλεγαν φίλες μου βάλε καυτό νερό στην κοιλιά σου και θα αποβάλλεις. Όλα αυτά ήταν πολύ σκληρά, κόντεψε να κινδυνεύσει η ζωή μου».
Το ζευγάρι χώρισε ξαφνικά όταν η Ιωαννίδου ένα βράδυ πήρε τα πράγματά της και έφυγε από το σπίτι. Ο Βαγγέλης Σειληνός ξαναπαντρεύτηκε και από τον δεύτερο γάμο του απέκτησε δύο παιδιά. Με τη δεύτερή σύζυγό του είχαν αποκτήσει και δική τους σχολή χορού στα Ιλίσια.
Lifestyle2 χρόνια μετά το χαμó του άντρα της: Νέο βήμα στη προσωπική ζωή της Δέσποινας Μοιραράκη, σuμφωνούν οι γιοι τηςΕλλάδαΣοκ – Έφυγε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής πολύ νωρίς
Ο χορευτής Βαγγέλης Σειληνός έφυγε από τη ζωή στις 2 Μαΐου του 1998 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ενώ υποβαλλόταν σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Το πρόβλημα με την καρδιά του προϋπήρχε και ο Σειληνός είχε κάνει εγχείρηση και στο παρελθόν. Παρά το πρόβλημα της υγείας του, δεν έφυγε από το θέατρο σχεδόν μέχρι το τέλος της ζωής του. Από τις τελευταίες του παραστάσεις, στις οποίες είχε αναλάβει τις χορογραφίες, ήταν ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, οι «Φοιτητές» του Ξενόπουλου και «το κλουβί με τις τρελές» με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Μουστάκα.
Ο Βαγγέλης Σειληνός υπήρξε μία σπουδαία χορευτική μορφή και αξέχαστη στο κοινό αλλά και στους συνεργάτες. Θα έλεγε κανείς ότι υποστήριξε με σθένος το επάγγελμα που αγαπούσε ακόμα και υπό την απειλή το καρδιολογικού προβλήματος που αντιμετώπιζε. Ήταν ένας όμορφος άνθρωπος μέσα και έξω και η γοητεία του στο χορό προκαλούσε θαυμασμό.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα