ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Κώστας Βουτσάς: Ο αδερφός που χάθηκε νωρίς, τα φτωχικά παιδικά χρόνια και η “πέρασή” του στο γυναικείο φύλο

Ανάγνωση: 7'

Κώστας Βουτσάς: Ο Κώστας Βουτσάς ήταν ένας αγαπημένος ηθοποιός που άφησε εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ενώ συνέχισε να εντυπωσιάζει γενιές και γενιές με το ταλέντο του. Στα νεανικά του χρόνια, συμμετείχε σε πολλές επιτυχημένες παραγωγές του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου και έγινε γνωστός για τις εξαιρετικές του ερμηνείες σε κωμικούς ρόλους. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συνέχισε να συμμετέχει σε παραγωγές της τηλεόρασης, με μία από τις αξέχαστες συμμετοχές του να είναι στις Επτά Θανάσιμες Πεθερές, όπου υποδύεται έναν ηλικιωμένο με άνοια και αδυναμία στις γυναίκες κάθε ηλικίας.

Κώστας Βουτσάς: Ο παιχνιδιάρικος χαρακτήρας του

Αποτέλεσε έναν καταξιωμένο και δημοφιλή κωμικό με καλλιτεχνική διαδρομή που ξεπερνά τα 70 χρόνια. ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου 2020, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Αττικόν.Είναι ένα από τα αστέρια της χρυσής εποχής του εμπορικού κινηματογράφου, αλλά ανέδειξε το υποκριτικό του ταλέντο και σε πιο απαιτητικούς ρόλους στον κινηματογράφο και το θέατρο.Με τον παιχνιδιάρικo χαρακτήρα του, την ανάλαφρη διάθεσή του, το πληθωρικό και μπριόζικο παίξιμό του, ο Κώστας Βουτσάς δημιούργησε ένα ιδιαίτερο τύπο κωμικού ηθοποιού, που αποτελεί εγγύηση γέλιου και αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό.

Κώστας Βουτσάς: Η ζωή του στη Θεσσαλονίκη

Ο αγαπητός ηθοποιός αν και γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 στην Αθήνα (Βύρωνας) από προσφυγική οικογένεια, μεγάλωσε και έζησε τα πρώτα χρόνια του στην Θεσσαλονίκη.Το επώνυμο της οικογένειάς του ήταν Σαββόπουλος, επικράτησε όμως το Βουτσάς. Μάλιστα έχει πει στο παρελθόν την ιστορία του ονόματός του: Σημαίνει αυτός που φτιάχνει βαρέλια, γιατί αυτό ήταν το επάγγελμα του πατέρα του. Για τον χαμό του αδερφού του έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν τα πάντα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης: Οι γονείς του είχαν άλλον έναν γιο που ονομαζόταν Κώστας και χάθηκε νωρίς από δάγκειο πυρετό σε ηλικία έξι ετών, έτσι έδωσαν στο επόμενο παιδί τους το όνομά του. Η Θεσσαλονίκη έμελλε να είναι ο αρχικός σταθμός του. Στην Θεσσαλονίκη έκανε και τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις με τοπικούς και στην συνέχεια με περιοδεύοντες θιάσους.

Κώστας Βουτσάς: Τα επόμενα χρόνια

Στα τέλη της δεκαετίας του ’ 50, εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα, ύστερα από πρόταση της γνωστής πρωταγωνίστριας της εποχής Καλής Καλό που συνεργάστηκαν άψογα. Ο Σακελλάριος ήταν αυτός που τον ξεχώρισε ανάμεσα στους καλλιτέχνες και ήξερε μέσα του πως ο άνθρωπος αυτός θα φτάσει πολύ ψηλά.  Το 1961 είναι καθοριστική χρονιά για τον ηθοποιό. Είναι η χρονιά της καταξίωσης για τον Κώστα Βουτσά. Εμφανίστηκε σε δύο ταινίες της Φίνος Φιλμ, «Η Αλίκη στο Ναυτικό» του Αλέκου Σακελλάριου και «Ο Σκληρός Άνδρας», του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος του εμπιστεύτηκε ένα κωμικό ρόλο στην κατά τ’ άλλα επόμενη δραματική ταινία του «Ο Κατήφορος», που άρχισε να προβάλλεται στα τέλη της ίδιας χρονιάς. Αυτοί ήταν οι πρώτοι σταθμοί στη ζωή του και η ταινία αυτή έσπασε όλα τα ταμεία και ο Κώστας γνώρισε τόσο μεγάλη αναγνώριση που δεν το πίστευε.

Έκανε και πολλές κωμωδίες που ο κόσμος θυμάται ακόμα: Οι ατάκες του άφησαν εποχή («Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;», «Κααατίνα σαλααμάκι») και οι καρπαζιές του στον Αλέκο Τζανετάκο και τον Σωτήρη Τζεβελέκο δημιούργησαν σχολή. Κάποιοι από τους ρόλους του, που μένουν αξέχαστοι είναι ο μικροαστός στο «Ανθρωπάκι», ο νιόπαντρος στη «Νύχτα Γάμου», ο τεμπέλης γιος στη «Χαρτοπαίχτρα», ο λαϊκός ποδοσφαιριστής στο «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», ο μικροαπατεώνας στον «Γόη», ο γιαλαντζί Άραβας στο «Ξυπόλητος Πρίγκηψ» και ο Ράμογλου με το κότερο, στο «Κορίτσια για Φίλημα». Στα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, άφησε τη σφραγίδα του σε δύο τραγούδια, το «Φσσστ, μπόινγκ!» («Κάτι να καίει») και το «Αψού, γείτσες!» ( «Κορίτσια για φίλημα»).

Κώστας Βουτσάς: Η καριέρα στο σανίδι αλλά και στην τηλεόραση

Ο ίδιος έπαιξε πολύ απαιτητικούς ρόλους όχι μόνο στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Ξεχωρίζει ο ρόλος του μικροαστού λογιστή στην κοινωνική ταινία του Βαφέα «Ο Έρωτας του Οδυσσέα», για την οποίον τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1984. Η ταινία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο «Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1985 και ένα χρόνο αργότερα μεταδόθηκε ως μίνι σειρά από την ΕΡΤ. Επίσης, ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα και στον τηλεοπτικό χώρο. Στην τηλεόραση έκανε την εμφάνισή του το 1973 με την σειρά του Κώστα Πρετεντέρη «Ονειροπαρμένος» (ΕΡΤ) και μετά ακολούθησαν κι άλλες επιτυχίες.

 

Κώστας Βουτσάς: Δείτε τον σε μεγαλύτερη ηλικία με τον γιο του

 

Κώστας Βουτσάς: Οι τέσσερις γάμοι και τα παιδιά που απέκτησε

Λάτρης του ωραίου φύλου ο Κώστας Βουτσάς είχε νυμφευτεί τέσσερις φορές. Δεν έκρυβε πως αγαπά τις γυναίκες, το γυναικείο φύλο και μάλιστα από τα νιατα του είχε πολύ μεγάλη πέραση στις γυναίκες. Είχε πολλές κατακτήσεις και μάλιστα σε μερικές σειρές της τηλεόρασης σε μεγαλύτερη ηλικία, έκανε τον…σκανταλιάρη παππού και οι σκηνές είναι απολαυστικές για τους τηλεθεατές μέχρι σήμερα. Όσο για τους τέσσερις γάμους του: Ο πρώτος του γάμος ήταν με την ηθοποιό και χορεύτρια Έρρικα Μπρόγιερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Σάντρα.

Οι επόμενοι γάμοι και οι γυναίκες της ζωής του: Μετά , νυμφεύτηκε την επιχειρηματία Θεανώ Παπασπύρου, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, την Θεοδώρα και την Νικολέτα, ένας τρίτος με την ηθοποιό Εύη Καραγιάννη. Στο τέλος παντρεύτηκε με την Αλίκη του, που απέκτησε έναν γιο τον Φοίβο. Η Αλίκη Κατσαβού ήταν κατά 39 χρόνια μικρότερη. Αυτός είναι και ο μικρότερος γιος  του που απέκτησε σε προχωρημένη ηλικία και ήταν πολύ περήφανος για εκείνον. Θετός γιος του είναι ο ηθοποιός Άνθιμος Ανανιάδης, γιος της Εύης Καραγιάννη από προηγούμενο γάμο της.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Θλίψη! Έφυγε από τη ζωή διάσημος ηθοποιός

Η πιο δύσκολη της καριέρας του: Η σκηνή που δεν μπορούσε να γυρίσει ο Κώστας Βουτσάς γιατί είχε γίνει «γκολ»

Ο Έλληνας ηθοποιός που πέθανε πάνω στη σκηνή ενώ το κοινό τον αποθέωνε

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ