Η Καίτη Ιμπροχώρη είναι μια καταξιωμένη ηθοποιός που έχει σημειώσει λαμπρή καριέρα. Η γνωστή ηθοποιός, γεννημένη το 1943 και αποφοίτησε από Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Έχει δουλέψει σε όλους τους χώρους που εργάζεται ένας ηθοποιός. Έχει δουλέψει στο θέατρο και στην τηλεόραση και στο παρελθόν και στη μεγάλη οθόνη του ελληνικού χρυσού κινηματογράφου και έχει υπηρετήσει το χώρο της υποκριτικής και της τέχνης για πολλά χρόνια. Είναι μια εκλεκτή, σοβαρή και ανήσυχη ηθοποιός που ακόμα τιμά το θέατρο με «ψαγμένες» παραστάσεις.Οι φανατικοί του Ρετιρέ, σίγουρα τη γνωρίζουν από τη συμμετοχή της στη σειρά στο ρόλο της “Καίτης” που έχει μείνει στη μνήμη μας μέχρι σήμερα.
Όλα ξεκίνησαν μετά τις σπουδές της στην υποκριτική. Η Καίτη Ιμποχώρη σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και υπήρξε μαθήτρια του Δημήτρη Ροντήρη. Συνεργάστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο, με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Λαϊκού Θεάτρου Μάνου Κατράκη με το έργο «Η Γενιά του Κέννεντυ». Έχει πάρει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως: «Μήδεια», «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», «Πειρασμός», «Εκκλησιάζουσες», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Δωδέκατη Νύχτα», «Έτσι είναι αν έτσι Νομίζετε», «Το Μπαλκόνι», «Ξύπνα Βασίλη», και πολλές ακόμη. Υπήρξε πρόεδρος του Σ.Ε.Η και ανήκει στη διοίκηση του Κ.Θ.Β.Ε.
Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να εργάζεται ως ηθοποιός παρά τις αντιξοότητες. Πιο συγκεκριμένα, είναι βασικό στέλεχος της θεατρικής ομάδας «Θεατρίνων Θεατές» και πρωταγωνιστεί σε εκλεκτές παραστάσεις όπως: «Η Σημασία να είναι κανείς Σοβαρός» του Όσκαρ Ουάϊλντ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού, «Χόρεψέ με ως το Τέλος του Κόσμου» του Joe Sauter, κ.α. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες, όχι μόνο εμπορικές αλλά και του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, όπως στις «Μέρες του 36» και «Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Τα Χρώματα της Ίριδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, κ.α. Με τη Φίνος Φιλμ συνεργάστηκε σε δέκα ταινίες, από το 1967 ως την τελευταία ταινία της Φίνος Φιλμ, «Ο Κυρ Γιώργης Εκπαιδεύεται» το 1977.
Έχει ασχοληθεί αρκετά με την τηλεόραση. Στην ιδιωτική τηλεόραση έπαιξε σε αρκετές σειρές από τις οποίες ξεχωρίζουν οι: «Ρετιρέ» (1990-92) «Τμήμα Ηθών (1992) «Τρίτο Στεφάνι» (1995) και «Ο Φάρος» (2008). Είναι επίσης πρωταγωνίστρια στην ταινία «Ειμαρμένη» του Α. Μαριανού.Στην κρατική τηλεόραση την πρωτοείδαμε στη σειρά «Επειδή και δια Ταύτα» (1972), «Λούνα Παρκ» (1974-81), και σε αρκετές ακόμα, καθώς και σε θεατρικές τηλεοπτικές παραστάσεις.
Η Καίτη Ιμπροχώρη είναι μια γυναίκα φιλόζωη που αγαπάει και προστατεύει τα ζωάκια. Φιλοξενεί πολλές γάτες σπίτι της και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν γίνει πολλές διαμαρτυρίες για αυτό. Παρά τις καταγγελίες για τη φιλοξενία γατιών που είχε από γείτονά της όταν εγώ την επισκέφτηκα στο διαμέρισμα της με το τηλεοπτικό συνεργείο δεν διαπίστωσα τη έκταση αυτού του προβλήματος, μάλιστα προφανώς βρίσκονταν σε άλλο δωμάτιο καθώς το διαμέρισμά της είναι μεγάλο, πεντακάθαρο και σε κλασσικό στιλ. Μάλιστα η ίδια σε ερώτησή μου είχε αναφερθεί στο γεγονός όπως και σε όλα τα υπόλοιπα που μεταφέρονται στη συνέχεια από συναδέλφους στην Espresso και στο Λοιπόν καθώς όπως φαίνεται η συμπαθής και ταλαντούχα ηθοποιός επαναλαμβάνεται στις συνεντεύξεις της.
Η Καίτη Ιμποχώρη είχε πολύ καλή σχέση με την μητέρα της, με την οποία έμενα μαζί και έχασε πριν μερικά χρόνια σε ηλικία 104 ετών. Όπως η ίδια δήλωσε: «Το σπίτι μου ήταν δίπλα, αλλά τα τελευταία χρόνια έμενα μαζί της και κοιμόμουν στο δικό της τα βράδια. Είχε φτάσει 104 χρόνων. Δεν ήταν άρρωστη, απλώς ήταν πολύ μεγάλη σε ηλικία. Έπαθε πνευμονία 5 μέρες πριν «φύγει»-, γιατί άνοιγε τα παράθυρα στο διαμπερές διαμέρισμα της, για να σκουπίζει και να ξεσκονίζει.
Το μυαλό της ήταν «ξυράφι» και ήταν πολύ όμορφη και έξυπνη γυναίκα, από τις ομορφότερες της εποχής της. Συνεχίζοντας λέει: ” Ήμουν συνεχώς δίπλα της, δεν την άφηνα μόνη. Έμενα με τη Μαρί, έτσι την έλεγαν, στο σπίτι της, όπου και μετακομίζω από το δικό μου. Είναι το σπίτι που μεγάλωσε ο ανιψιός μου ο Δημήτρης κι έχω το δωμάτιο του, αλλά και της μητέρας μου, γεμάτο ρούχα, τα οποία θα δώσω σε μετανάστες και στο «Χαμόγελο του παιδιού»”.
Όπως η Καίτη Ιμπροχώρη δηλώνει δεν συμφωνεί με το θεσμό του γάμου.« Συγκεκριμένα είπε: “Εγώ παραμένω κατά του γάμου, έχω κάνει δύο συζυγίες πολλών χρόνων” «Όταν στην ηλικία των 16 είπα στη μαμά μου ότι θα κάνω πολιτικό γάμο, γιατί πήγαινα στις καλόγριες και διάβαζα Ζαν Πολ Σαρτρ, μου ήρθε μια χαστούκα που τη θυμάμαι ακόμα. Την πλήγωσε αυτό, αλλά αργότερα, που μεγάλωσα, γελάγαμε. Πάντα το έφερνε βαρέως η μάνα μου το ότι δεν παντρεύτηκα. «Ακριβώς αυτό, γιατί τη συζυγία την ήξερε, μας μαγείρευε και με τους δύο συντρόφους μου, που η σχέση μας διήρκεσε 10 και 21 χρόνια αντίστοιχα. Το νυφικό είναι ακόμα ό,τι σιχαίνομαι».
ΕλλάδαΜόλις μαθεύτηκε: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του Μανούσου Μανουσάκη – Έφυγε σε ηλικία 74 ετώνΕλλάδαΑνείπωτη θλίψη! Πέθανε ο Μανούσος Μανουσάκης
Στο Δημήτρη Ιμποχώρη, γιο του αδελφού της Καίτης Ιμποχώρη και βαφτιστήρι του είχε μεγάλη αδυναμία και γι’ αυτό τον έκανε τον “χρυσό” κληρονόμο του. Μπορεί ο Γιάννης Διαλιανίδης να μην είχε αποκτήσει παιδιά, αλλά είχε δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, με ανθρώπους που αγαπούσε και που στάθηκαν στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή.
Όπως λένε πολλές πληροφορίες, ο Δημήτρης Ιμποχώρης κληρονόμησε τον Γιάννη Δαλιανίδη , γιο του αδελφού της Καίτης Ιμποχώρη και βαφτιστήρι του αξέχαστου σκηνοθέτη στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία και γι’ αυτό τον έκανε βασικό κληρονόμο του.
Έξι μήνες μετά το θάνατο του Γιάννη Δαλιανίδη ανοίγει η διαθήκη του, σύμφωνα με την οποία αφήνει τα υπάρχοντά του στα αγαπημένα του πρόσωπα. Επίσης, η περιουσία του κινητή και ακίνητη, καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών του περνούν στην οικογένεια της ηθοποιού Καίτης Ιμποχώρη. Τόσο εκείνη, όσο και τον αδελφό της, αλλά και τον Δημήτρη τους θεωρούσε οικογένειά του. Ο Δημήτρης ήταν γι’ αυτόν σαν παιδί του και διακιωματικά του δόθηκε η μερίδα του λέοντος από την μεγάλη περιουσία του αξέχαστου σκηνοθέτη, στην οποία περιλαμβάνονται: διαμερίσματα, οικόπεδα, χρηματικά ποσά, αλλά και τα πνευματικά δικαιώματα από τις ταινίες. Ακόμη, ένα μέρος της περιουσίας θα δοθεί σε ιδρύματα για ορφανά, καθώς ήταν γνωστή η αγάπη του σκηνοθέτη για τα παιδιά, αφού κι ο ίδιος ήταν υιοθετημένοι.
Συνοψίζοντας, η Καίτη Ιμπροχώρη είναι μια γυναίκα ταλαντούχα και ενεργητική. Έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά και λόγω του ταλέντου της λόγω του χαρακτήρα της. Οι δουλειές ήταν όλες πετυχημένες και θα τις θυμόμαστε για πάντα.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Ο Έλληνας ηθοποιός που πέθανε πάνω στη σκηνή ενώ το κοινό τον αποθέωνε
Πέθανε τόσο νέος αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός