Ο Δημήτρης Νικολαϊδης θα γεννηθεί 1923 στη Μικρά Ασία και από βρεφική ηλικία θα ζήσει το πένθος και την απώλεια της σημαντικότερης φιγούρας ενός γονιού, του πατέρα του. Αργότερα στην εφηβεία του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ως ένα ορφανό παιδί η ζωή θα τον δυσκολέψει τόσο συναισθηματικά όσο και σε πρακτικά ζητήματα, μερικές φορές αυτονόητα για όλους τους υπόλοιπους. Παρά τις δυσκολίες και τις δυστυχίες της φτωχικής ζωής, ο Δημήτρης Νικολαίδης παρέμεινε ένας αισιόδοξος άνθρωπος που είχε σκόπό ζωής να νικήσει την θλιψή των χρόνων που τον κυνήγησαν. Και έτσι έκανε.Έγινε ένας εξαιρετικός μαθητής μεταξύ 30 αριστούχους και θα καταφέρει να πάρει υποτροφία για το Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας. Στη συνέχεια θα φοιτήσει στη Νομική Αθηνών ενώ, από μικρός, διακρίνεται και στον στίβο. Ο Δημήτρης Νικολαίδης γίνεται χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η ταπεινότητα, η πίστη και η επιμονή μπορούν να φωτίσουν τις πιο σκοτεινές ημέρες, και ότι με κόπο πραγματοποιείται το ακατόρθωτο.
Δημήτρης Νικολαΐδης: Από νομικός σε ηθοποιός
Ο Δημήτρης Νικολαϊδης αν και ξεκίνησε σπουδές στη Νομική τελικά τον κέρδισε η υποκριτική, και ξεκίνησε να σπουδάζει στη σχολή του Κάρολου Κουν. Το 1944 έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στο πλευρό του δασκάλου του και τα επόμενα χρόνια πήρε μέρος σε πετυχημένους θιάσους. Δέκα χρόνια αργότερα κέρδισε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο.
Έπαιξε τον Ντιντή στην ταινία «Το κορίτσι της γειτονιάς» που προβλήθηκε το 1954.Από τότε δεν σταμάτησε να εργάζεται στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων έπαιξε στις ταινίες «Ζητείται ψεύτης», «Η Λίζα και η άλλη», «Βίβα Ρένα», «Η βουλευτίνα», «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» και στην ταινία “Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά”. Επίσης ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές. Έπαιξε στις σειρές «Εκείνες κι εγώ» και στη θρυλική ραδιοφωνική σειρά που έκανε πάταγο «Ο θυρωρός».
Δημήτρης Νικολαΐδης: Η άγνωστη προσωπική ζωή που απασχόλησε
Ο Δημήτρης Νικολαϊδης υπήρξε παντρεμένος με τη Σούλη Σαμπάχ, ωστόσο δεν απέκτησε παιδιά. Η τραγουδίστρια είχε πει για τη γνωριμία τους: «Εγώ τον Νικολαΐδη τον είχα δει στον «Κληρονόμο» με τη Μανωλίδου, την Αρώνη και τον Χορν. Νόμιζα ότι τον είχα δει και στην Αλεξάνδρεια με τον θίασο Λογοθετίδη. Είχα μπερδευτεί δηλαδή. Πηγαίνω στα καμαρίνια και καθώς τον βλέπω, του λέω: «Ηρθα». Μου λέει: «Ηρθες». Του λέω: «Αλεξάνδρεια». Μου λέει: «Αλεξάνδρεια». Ο Δημήτρης μού έπιασε αμέσως την κουβέντα.».
Στη συνέχεια βγήκαν όλοι μαζί στα μπουζούκια και από τότε ήταν αχώριστοι. Παντρεύτηκαν 20 ημέρες μετά τη γνωριμία τους, το καλοκαίρι του 1955, με κουμπάρους τους ηθοποιούς του θιάσου του Λογοθετίδη, και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του ηθοποιού.
ΕλλάδαΣοκ – Έφυγε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής πολύ νωρίςLifestyleΓι’αυτό κράτησαν κρυφό τον γάμο τους: Η Ελίνα Κέφη παντρεύτηκε τον Πάνο Μιχαλόπουλο και δεν το έμαθε κανείς
Δημήτρης Νικολαΐδης: Το βίαιο τέλος της ζωή του
Ο Νικολαϊδης από τα πρώτα χρόνια της ζωής του είχε διαγνωστεί με έλλειψη αντιθρυψίνης, ένα ένζυμο που βοηθούσε τη λειτουργία των πνευμόνων, για τον λόγο αυτό ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Τους τελευταίους μήνες της ζωής του,παρουσίασε επιπλοκές και η πολυαγαπημένη του σύζυγος είχε μετατρέψει το δωμάτιο του σε εντατική. Μετά από μια κρίση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έπεσε σε κώμα.
Υπέστη πολλαπλές ανακοπές και όταν οι γιατροί τον ξύπνησαν, τράβηξε ο ίδιος τα καλώδια που τον κρατούσαν στη ζωή και πέθανε. Όπως είχε πει η Σαμπάχ σε αφιερωμα της ΕΡΤ: Ήταν ότι καλύτερο μου συνέβη στη ζωή της. «Δεν θα άκουγες ποτέ να φωνάξει, να σου αντιμιλήσει, να μη συμφωνήσει μαζί σου. Ήπιος και πράος χαρακτήρας. Ηταν κύριος», είχε αναφέρει.
Ο γνωστός ηθοποιός δεν ξεχάστηκε ποτέ και ζει μέχρι και σήμερα μέσα από τις ταινίες του. Δεν θα περίμενε κανείς ένα τέτοιο τέλος το οποίο έβαλε εκείνος για τη ζωή του. Αληθινός αγωνιστής που κατέκτησε με πείσμα μία καλύτερη ζωή και την πέτυχε. Ο Δημήτρης Νικολαϊδης παραμένει ένα κλασικό παράδειγμα ανθρώπου που παρά τις δυσκολίες άνθισε, με σύμμαχο μόνο τον εαυτό του.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Ο Έλληνας ηθοποιός που πέθανε πάνω στη σκηνή ενώ το κοινό τον αποθέωνε