LIFESTYLE

Ταξίδι στον χρόνο γεμάτο μυρωδιές και αναμνήσεις: Το ζύμωμα ενός τραγανού καρβελιού που αργοψήνεται στον ξυλόφουρνο του χωριού

Ανάγνωση: 1'

Πάντα, όσα χρόνια και να περάσουν, το χωριό σου θα είναι πάντα ο τόπος που σου φέρνει πολλές αναμνήσεις, αρώματα,  και μυρωδιές μιας άλλης εποχής. Νιώθουμε μια νοσταλγία και μας λείπει. Σίγουρα θα θυμάστε το φουρνιστό ψωμί στον ξυλόφουρνο της γιαγιάς στην αυλή και το πόσο νόστιμο ήταν χωρίς να συγκρίνεται με τα ψωμιά που έχουμε συνηθίσει σήμερα.

Η διαδικασία της δημιουργίας ενός καρβελιού

Η αξία της παράδοσης και η διαδικασία της ζύμωσης ήτανε μία ιεροτελεστία για τις γιαγιάδες περισσότερο που τις βλέπαμε συχνά στον ρόλο του φούρναρη. Πλέον με τα έτοιμα και εργοστασιοποιημένα προϊόντα έχουν ξεχαστεί για τα καλά ορισμένες παραδοσιακές συνταγές.

 

 

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Τον πέταξαν χωρίς τα ρούχα του»: Φρικτές αποκαλύψεις για το τραγικό τέλος του Χρήστου Μάρκου στα Πατήσια

Αγρίνιο: Η στιγμή του σεισμού των 4,7 Ρίχτερ σε σούπερ μάρκετ – Έτρεχε έντρομη η υπάλληλος

Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει: Πέθανε η Μαρία Κωνσταντινίδη μόλις στα 43 της χρόνια – Καλό παράδεισο, άγγελέ μου

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ