Ο Παύλος Γλύξμπουργκ ήρθε ξανά στη χώρα μας μετά το θάνατο του πατέρα του. Αυτή τη φορά ο φακός τον απαθανάτισε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.
Τι κάνει στην Ελλάδα
Συγκεκριμένα, ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία με αφορμή τις εργασίες του 12ου Συμποσίου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard.
Την αποκάλυψη έκανε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Ανδρέας Μέγκος, δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες, με τον Παύλο Γλύξμπουργκ να ποζάρει μαζί με τον Ισίδωρο Κούβελο.
«Ξεκίνησαν στην Αρχαία Ολυμπία οι εργασίες του 12ου Συμποσίου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, παρουσία του διαδόχου Παύλου στην τελετή έναρξης της σημαντικής διοργάνωσης που φιλοξενείται στον ιστορικό χώρο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συμπόσιο θα διαρκέσει μέχρι αύριο Παρασκευή 14/7, με ομιλητές διεθνούς εμβέλειας ακαδημαϊκές προσωπικότητες.
Εργασίες του 12ου Συμποσίου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard
Το συμπόσιο, που διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών των ΗΠΑ και της Ελλάδας, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει ως τίτλο τις αθλήτριες, τον γυναικείο δηλαδή, αθλητισμό και την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ομάδα ακαδημαϊκών από διάφορα μέρη του κόσμου, φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα και την Κύπρο συζητούν καθ’ όλη τη διάρκεια του συμποσίου για τον ρόλο της γυναίκας στον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και για την εξέλιξη.
Οι 40 φοιτητές που έχουν ταξιδέψει στην Αρχαία Ολυμπία είναι προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου από τμήματα που καλύπτουν τους κλάδους των Επιστημών Αθλητισμού, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο διοργανωτής του συμποσίου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας, είναι ένα διεθνές γραφείο του Harvard που λειτουργεί ως διεπιστημονικός κόμβος του πανεπιστημίου στο εξωτερικό, ενώνοντας τις ανθρωπιστικές επιδιώξεις του “Κέντρου” στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, με τη γενέτειρα του Ελληνισμού, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.
LifestyleΈγινε γνωστό μετά τον θάνατο του: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του Δημήτρη Ήμελλου, δεν το γνωρίζαμεΕλλάδαΣκοτώθηκε ο Σήφης
Το ΚΕΣ σχεδιάστηκε και ιδρύθηκε για να είναι προσβάσιμο και δωρεάν για το ευρύ κοινό. Διοργανώνει δραστηριότητες που απευθύνονται στην κοινότητα του Harvard και αλληλεπιδρά με εκπαιδευτικές ή μη κοινότητες στην Ελλάδα και παγκοσμίως μέσα από πλήθος προγραμμάτων και άλλων δράσεων», έγραψε στη λεζάντα της σχετικής δημοσίευσής του ο Ανδρέας Μέγκος.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαΐου ο Παύλος Γλύξμπουργκ είχε δηλώσει ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στην Ελλάδα, καθώς, μετά τον θάνατο του πατέρα του, η μητέρα του μένει εδώ.
Ο ίδιος είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» και για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο, όπου παρευρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ και τη μητέρα του Άννα Μαρία.
Κλείνοντας. ο Παύλος Γλύξμπουργκ ήρθε ξανά στην Ελλάδα. Δεν θα μείνει μόνιμα αλλά παρευρέθηκε για συγκεκριμένη εκδήλωση.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος σε ηλικία 57 ετών
Κόκκινος συναγερμός – Ήχησαν οι σειρήνες πολέμου, εκτοξεύονται πύραυλοι – Παγκόσμια ανησυχία
Ανείπωτη τραγωδία: 12 Νεκροί σε χιονοδρομικό κέντρο πριν λίγο