Η Αντελίνα Βαρθακούρη τηρεί τα έθιμα και γι’ αυτό ανήμερα του Αγίου Φανουρίου σήμερα έφτιαξε τη δική της φανουρόπιτα για τον Άγιο. Μοιράστηκε μαζί με όλους τη συνταγή της.
Ακολουθεί τα έθιμα
Ανάμεσα σε αυτούς που ακολουθούν πιστά το έθιμο είναι και η Αντελίνα Βαρθακούρη η οποία μοιράστηκε μαζί μας την πιο εύκολη και πιο λαχταριστή συνταγή για φανουρόπιτα.
Η παρουσιάστρια απέχει τηλεοπτικά και δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media. Όταν θέλει δημοσιεύει υλικό από την καθημερινότητα της – κάτι που έκανε και πριν από μερικές ώρες.
Η γιορτή του Αγίου Φανουρίου την ενέπνευσε και μπήκε στην κουζίνα.
Η μοναδική συνταγή
Η παρουσιάστρια μοιράστηκε τη συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
Υλικά
220γρ. ηλιέλαιο
450γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
Εκτέλεση
Μ’ ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
LifestyleΌλοι χειροκροτούν τον Λάκη Λαζόπουλο: Είπε με το «γάντι» όσα κανείς δεν τόλμησε για τη Ζήνα ΚουτσελίνηMediaΑνατροπή με τα τέλη κυκλοφορίας τι πρέπει να προσέχετε
Στη συνέχεια σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι μαζί με το γαρύφαλλο και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Ενώνουμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα 100γρ. αμυγδαλόψιχα και σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί τη φανουρόπιτα για μια ώρα περίπου στους 170 βαθμούς αέρα.
Κλείνοντας, όποιος έχει δοκιμάσει αυτή τη συνταγή μένει άφωνος! Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Το κόλπο για να φτιάξετε νόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ούτε μια σταγόνα λάδι